MENÜ

Hayalleri Çizen Bölüm; Çizgi Film Ve Animasyon

Yayınlanma Tarihi : 03.08.2023 16:42 Bu haber 311 defa okundu

Günümüzün en popüler bölümlerinden biri olan “Çizgi Film ve Animasyon” bölümü birçok öğrencinin tercih etmek istediği alanların başında geliyor. Peki, Çizgi Film ve Animasyon Bölümü nedir ve bu bölümden mezun olan öğrenciler hangi alanlarda çalışma imkânına sahip oluyor? İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Mustafa Berk Geçkalan Çizgi Film ve Animasyon bölümü ilgili merak edilen soruları cevapladı. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Hayalleri Çizen Bölüm; Çizgi Film Ve Animasyon

Sinema, resim, heykel, fotoğraf gibi birçok farklı disiplin ve tekniği bir arada bulunduran animasyon; hayatımızın her alanında kullanılan bir anlatım biçimi haline gelerek günümüzün en popüler meslek kollarından biri haline geldi. Bununla beraber YKS sınavının açıklanmasının ardından tercih maratonuna başlayan milyonlarca öğrencinin ilgi duyduğu bölümlerin başında da Çizgi Film ve Animasyon Bölümü geliyor. Çizgi Film ve Animasyon ile ilgili Üniversite adaylarının merak ettiği soruları cevaplayan İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Berk Geçkalan bölümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hayalleri Çizen Bölüm; Çizgi Film Ve Animasyon

Çizgi Film ve Animasyon Bölümünün ağırlıklı olarak uygulamalı derslerden oluştuğunu ifade eden Öğretim Görevlisi Mustafa Berk Geçkalan öğrencilerin tercih edecekleri üniversitenin fiziksel imkânlarının önemli olduğunu vurguladı. Özellikle uygulamalı dersler için üniversitelerin laboratuvar ve bilgisayarlar altyapısının animasyon programları için elverişli olması gerektiğinin altını çizen Geçkalan bununla beraber öğrencilerin sektöre hazır hale gelmesi açısından üniversitenin sağlamış olduğu olanakların da önemli olduğuna değindi. 

“Sektörün Talep Ettiklerine Endeksli Şekilde Müfredatın Belirlenmesi Çok Önemli”

İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Berk Geçkalan Çizgi Film ve Animasyon Bölümü’nde yer alan derslerle ilgili detaylı bilgiler vererek şu ifadeleri kullandı;

“Çizgi Film ve Animasyon bölümü ağırlıklı olarak uygulamalı derslerden oluşan bir bölüm. Aslında daha çok sektörün talep ettiklerine endeksli şekilde müfredatın belirlenmesi çok önemli. Öğrenciler ilk sınıflardan başlayarak çizimle birlikte temel sanat eğitimi ve animasyon derslerini almış oluyor. Bunlarla birlikte ilerleyen sınıflarda çok daha kapsamlı olan üç boyutlu derslere geçiliyor. Üç boyutlu dersler kendi içerisinde alanlara ayrılıyor. Bunun yanı sıra Işık ve renk, render vb. gibi diğer farklı alanları da işlenmiş oluyor. Öğrenciler, hazırlanmış müfredata göre gerçekten güzel bir şekilde animasyona dair konularda kendilerini geliştirme şansını elde ediyorlar.

“Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Mezunları Birçok Alanda Çalışabilir”

Portfolyolarını eğitimlere başladığı andan itibaren oluşturan ve kendini geliştirebilen öğrencilerimiz okullarını bitirmeden freelance (serbest) olarak çalışma imkânı elde edebiliyor. Öğrenciler Çizgi Film ve Animasyon Bölümü mezunu olarak ajanslarda, medya sektöründe, oyun firmalarında, ya da buna benzer eş değer farklı şirketlerde çalışabilme potansiyeline sahip olabiliyor. Mesela bir 3d modelleme alanında da, karakter tasarımı konusu üzerinde de, iki boyutlu animasyon konularında da ilerleme gösterebilirler. Çizgi film dünyasına da atılabilir ya da hareketli grafik tasarım da yapabilir. Ayrıca görsel efekt üretimleriyle alakalı alanlarda da çalışabilir. Bu tamamen öğrencinin ilerlemek istediği alan ile alakalı bir durumdur.

“Çizim Bilmeyen Öğrenciler de Çizgi Film ve Animasyon Bölümünü Seçebilir” 

Aday öğrencilere şunu söyleyebilirim; çizimle alakalı çok endişelenmelerine gerek yok. Çizim bilmek çok farklı kapılar açabilecek bir unsur. Bu kesinlikle yadsınamaz. Fakat çizim bilmeyen öğrenciler de bu meslekte varlığını sürdürebilir. İstanbul Arel Üniversitesi’nde eğitim almak isteyen öğrenciler sözel yerleştirme puanları ile bölümümüzü tercih edebilirler.  Zaten ne istediklerini biliyorlarsa ve yollarını bu doğrultuda çizdilerse keyifli bir bölüm onları bekliyor. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyor her şeyin gönüllerince olmasını yürekten istiyorum.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol