MENÜ
Mehmet SERTEL
Mehmet SERTEL
m.sertel@hatayyildizgazetesi.com
Yazı 798 defa okundu.

Şimdi Yeni şeyler Söylemek Lazım...

Mevlana’ya ait şu dizeler ile başlayalım söze…

"Her gün bir yerden göçmek ne iyi

Her gün bir yere konmak ne güzel 

Bulanmadan, donmadan akmak, ne hoş! 

Dünle beraber gitti Cancağızım 

Ne kadar söz varsa düne ait 

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım..."

Mevlana Celaleddin Rumi'nin dizelerinin güncelliği, yüzyıllar geçse de hala tazeliğini koruyor.Ülkede son zamanlarda bir sürü yeni siyasi parti siyaset sahnesine çıktı, çıkıyor. 

Ve bu yeni siyasi partilerde, yeni yüzler, eski yüzler tarafından söylenen sözleri mümkün olduğu kadar yakından takip etmeye çalıştım. Söylediklerinin arasında, daha önce söylenmemiş bir Söz aradım.

Demokrat Parti döneminin lideri Menderes’ten, Demirel’e, Ecevit’ten, Erbakan’a Özal’a ve 90’ların SHP’sinden, CHP’sinden bu günün AKP’sine, MHP’sine, CHP’sine bugüne kadar söylenmişlerin dışında acaba yeni bir Söz var mı diye çok baktım, baktım bulamadım. Siyaset dünyasının eski yüzlerinden oluşan yeni partileri, Deva, Gelecek, İyi ve daha ismini yazmakla bitiremeyeceğim bir sürü siyasi parti…

Benim kanaatimce artık bu memlekette siyasetin söyleyecek Sözü Bitti.

Siyaseten, vatandaşa daha önce söylenmemiş hiçbir söz kalmadı bu nedenle esas problemimiz “Sözün bitmesi”

Ekonomik sorunlar, adalet, eğitim sorunları, sağlık, tarım politikaları, dış politika, işsizlik, gelir dağılımı adaletsizliği, sosyal adalet ve bunun gibi onlarca ana başlık altında söylenecek her söz daha önce söylendi.Şu anda siyasetçilerimizin yaşadığı kaos, Sözün tükenmişliği.

Bu söz tükenmişliğinde, günümüz siyasetçilerinin söyleyebilecekleri tek şey var; Bizden Öncekiler yapamadı, ama biz yapacağız.

Peki ama, günümüz siyasetçilerini, öncekilerden farklı kılan ne var ki?

Günümüz siyasetçileri daha mı zeki?

Ya da Öncekiler sözlerinde durmadılar da Günümüz siyasetçileri mi duracak? Öncekiler hep kötüydü de, Günümüz siyasetçileri çok mu iyi?

Ülkenin bugün en büyük sorunu, geçmişteki siyasetçilerde dahil, söylenmiş sözlerin anlamsız kalmasıdır.

Kısacası artık daha önce söylenmişleri tekrar ederek, günümüz siyasetçilerinin varacağı bir yer kalmadı.

Peki söylenecek Yeni Sözler ne olmalı? Dediğinizi duyar gibiyim.

Günümüz siyasetçilerinin Yeni Sözleri, üstlerindeki sahte örtüden arınmakla başlamalı. Siyasi vaadler adı altında yalan söylenmekte olduğunu kabul edip, bundan vazgeçmeli. Kurdukları hayatın, geçmişi ve kendini inkar ettiğini anlamalı ve kurduğu sırça köşkün, yani bugüne kadar söylediklerinin problemin kendisi olduğunu fark etmelidir.

Günümüz siyasetçileri Bildiğimiz halde konuşmadığımız, konuşmaktan korktuğumuz şeyleri konuşmaya başlayarak Yeni Sözlere başlamalı ve siyasette çok ciddi bir zemin kayması, fay kırılması gerektiğini artık anlamalı. Tarihimizi ve kendi gerçekliğimizi inkâr esasına göre kurulmuş mevcut siyaset zemini, bugüne kadar o kadar çok söylenen sözler ile nasıl hiçbir sorunumuzu çözemediyse, bundan sonra da çözemeyecektir.

Çünkü siyaset yapılan zemininin kendisi başlı başına sorunludur.Günümüz siyasetçileri Siyaset tarzını belirleyen zeminin değişmesi ve yeniden yapılanmasının zorunlu hale geldiğini kabul etmeli ve ona göre vatandaşa inmeli. Vatandaştan oy istemeli.

Ne güzel demiş Mevlana Celaleddin Rumi

Dünle beraber gitti cancağızım, Ne kadar söz varsa düne ait. 

Şimdi yeni şeyler söylemek lazım..."

Evet, sevgili Günümüz siyasetçileri; Şimdi yeni şeyler söylemek lazım...

Her şeyi de bana yazdırmayın, her zaman dediğim gibi ben az yazayım, siz çok okuyun… 

İYİ GÜNLER ‘de buluşmak dileğiyle…