MENÜ
Mehmet SERTEL
Mehmet SERTEL
m.sertel@hatayyildizgazetesi.com
Yazı 328 defa okundu.

YÜK AĞIR, SORUMLULUK BÜYÜK, BAŞARILAR SN. ÖNTÜRK...

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ak Parti’nin adayı Mehmet Öntürk Belediye Başkanlık makamına oturduğu haftanın içerisinde 2 günde 3 Bakanı Hatay’da ağırladı. 

Hatay'a özel ihtimam gösteren Bakanlar hep yatırım ve destek müjdeleri ile geldiler. Resmen göreve başlayan HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün omuzlarında ki yük ağır, sorumluluk ağır ve vebal büyük... 

Memleketini seven artık kısır çekişmeleri, karnından konuşmaları bir kenara bırakmalı, seçim bitti, olan oldu kazanan kazandı, kaybeden kaybetti, kaybeden taraf ta bir zamanlar 3-5 bin oy ile seçilmiş ve o zaman da ölüler dirildi, oy kullandı muhabbetleri yapılmıştı. A veya B partisi bir dönem onlar dedi, şimdi bunlar dedi.

Boş verin artık bu muhabbeti de yıkılan şu kadim şehri yeniden inşa ve ihya etmek için el ele verin. Memleket sevdalısı bir gazeteci olarak her iki tarafı da aklım selim davranmaya davet ediyorum. İtirazlarınızı gerçekleştirin elbette demokratik haklarınızı sonuna kadar kullanın, HBB önceki dönem başkanı Sn. Lütfü Savaş’ın yakın çevresine hep sükunet tavsiye ettiğini, bir makam için kimsenin kılına zarar gelmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğini bizzat duydum ve şahit oldum, bu hassasiyeti için kendisine teşekkür ediyorum. Sn. Öntürk’ün de bu konuda hassas davrandığına şahidim. Kraldan çok kralcı olan birkaç işgüzarın ortamı germe çabaları beyhude…

Gelelim Hatay Büyükşehir Belediyesinde yeni döneme, Ak Parti’nin Hatay vekilleri ve Kabinenin değerli bakanları şehrimize büyük bir destek olma gayretinde ve ancak bu gayret ile bu şehir ayağa kalkar, Bayram öncesi iki gün bu gayreti görmek bizleri umutlandırdı. Bakanlıklardan alınan Yatırım sözleri, hibe destekleri Sayın Öntürk’ün elini rahatlatacaktır, vekillerimiz Sn. Adem Yeşildal, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve Kemal Karahan, ilçe belediye başkanları seçimden hemen ertesi günü Hatay'a hizmet için kolları sıvadı, şehrin yeniden ihyasında ve inşasında umut vadeden gelişmeler yaşadık. Bunların daim olmasını temenni ediyoruz.

Yazımızın başında da dediğimiz gibi Yük ağır, sorumluluk büyük ama birlik beraberlik içerisinde Samandağ'dan Erzin'e Hatay'ın her köşesine hizmet gidecektir. Bizde yerel gazetecilik sorumluluğumuz ile gerek Vekillerimizle gerek Belediye başkanlarımızla vatandaşların arasında köprü olma vazifemizi gerçekleştirileceğiz. Yapılan işleri, hizmetleri, yapılması istenenleri, eksiklikleri taraflara ulaştıracağız. Siyasetçilerimiz belki biraz bize kızacak ama işimiz bu kusura bakmasınlar. 

Yapıcı olarak, Muhalif olmak, bu bizim işimiz... 

Lakin Yapıcı bir muhalefet karalayıcı, yıkıcı, olumsuz bir muhalefet değil, eksik işleyişleri, adaletsizlikleri gündeme getireceğiz elbette... 

Gazetemizin başlığında mevcut olan değişmez düsturumuz ile HAK’TAN ve HALK’TAN YANA GAZETECİLİK yapacağız kısacası... 

Parti fark etmeksizin seçilen tüm başkanlarımıza, çalışmalarında onlara destek olacak meclis üyelerimize başarılar diliyoruz. 

Sizlerle birlikte Hatay'ın yeniden ihyasında bizimde terimiz, emeğimiz ve sözümüz olacak, 

Şehrimizin ihyasında Rabbim yar ve yardımcımız olsun...

“İYİ GÜNLER” de buluşmak dileği ile…