MENÜ
Mehmet SERTEL
Mehmet SERTEL
m.sertel@hatayyildizgazetesi.com
Yazı 224 defa okundu.

Özgür Özel’den Nevi şahsına Münhasır özel Gaf

Cumhuriyet Halk Partisi, ülkenin kadim partilerinden, 100 yılı aşkın siyasi hayat, siyasi bir gelenek… 

O kadar çok gönül vereni, yol yürüyeni, mücadele edeni olan bir siyasi parti.

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirlenirken böyle bir partinin en tepesindeki isim, Genel Başkan sıfatı ile asırlık bir gaf yaptı. Özgür Özel siyaset sahnesinde CHP genel başkanı ünvanını aldıktan sonra yaptığı siyasi salvolara, gaflara bir yenisini daha ekledi.

Özel adeta ismine özel bir gaf yaparak, HBB için başka bir alternatif bulamadık dedi. Bu sözler bana HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın katıldığı bir tv programında HBB bünyesinde CHP’li isimlere neden görev vermediği yönünde bir soruya verdiği cevabı hatırlattı. “CHP’de yetişmiş kadrolar var mı ki belediyede görev verelim” demişti. Lütfü Savaş kazanır, kaybeder onu tartışmayacağız. 

Konumuz Cumhuriyet Halk Partisi gibi kökleri olan bir partinin Hatay gibi bir şehirde alternatif isim bulamadığından yakınması. Şimdi ben gibi binlerce kişi CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e şunu sormaz mı?

“Bu partiye hizmet etmiş, bu parti için emek, çaba ve yıllar vermiş onca siyasi ismi bir kalemde silmek ne kadar etik bir tavır oldu? Alternatif bulamadık cümlesi CHP’den aday adayı olan birbirinden değerli isimleri rencide etmedi mi? Nevi şahsınıza münhasır özel bir gafa imza attınız Sayın Özgür Özel…

Hatay seçmeni ne yapar? Bu yüzden CHP’yi cezalandırır mı? Lütfü Savaş’a kızgın mı? Sandık ortaya konduğunda hep beraber göreceğiz. Depremin yaralarını sarmak ile derdi başından aşkın olan Hatay bu günleri de atlatacaktır. Hatay’da ama Ak Parti’de ama CHP’de ama MHP’de ama İyi Parti’de ve birçok siyasi partinin çatısı altında siyaset yapan bir birinden değerli, memleketine sevdalı çok siyasetçimiz var. 

NEYMİŞ ALTERNATİF BULAMAMIŞ…

CHP Lideri Özgür Özel, Lütfü Savaş’ın Hatay’dan aday gösterilmesine yönelik tartışmalarla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

İşte CHP Lideri Özel'den "Lütfü Savaş" açıklaması;

"Bütün anketlerin sonunda Hatay bizim gösterebileceğimiz en iyi aday noktasında Sayın Lütfü Savaş'ın ismi bir kez daha şekillendi. Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Hatta il başkanı, ilçe başkanları bana yazı yolladılar, “Geciktikçe seçim zora giriyor. Önümüzü açın, seçimi alacağız” diyorlar. Belediyecilikten anlamayan birisinin bu süreçte yapamayacağını söylüyorlar. Çok uğraştık, dört kez ölçtük. (Depremde Savaş’ın sorumluluğunun olduğu eleştirisi) Deprem meselesinde nasıl bir sorumluluğu var, onu bilmiyorum. Ben Hatay’lılara sordum. Sonuçta kaybetmek üzere bir şey yapamam ki. Beş birim oy çıkıyorsa, üç birim çıkanı koysan seçimi kesin kaybedeceksin. Burada Lütfü Savaş kesin kazanıyor gibi görünmüyor ama kazanabileceği görüşü çıkıyor."

Nevi Şahsım olarak bu bahanenize gülümsüyorum sadece…

Gülümsüyorum zira yaşadığımız deprem felaketi bize gülmeyi unutturdu... 

İYİ GÜNLER ‘de buluşmak dileğiyle…