MENÜ

AĞZIMIZIN TADI KAÇTI

Yayınlanma Tarihi : 22.11.2021 00:00 Bu haber 424 defa okundu

AĞZIMIZIN TADI KAÇTI!

Paylaş Paylaş Paylaş
AĞZIMIZIN TADI KAÇTI

ZAM ŞAMPİYONU 40 YIL HATIRLI KAHVE...

KAHVENİN YENİ FİYATI BU HAFTADAN İTİBAREN 110 TL.

Son günlerde artan gıda fiyatlarının ardından kahveye bir buçuk ayda 3 kez üst üste zam gelmesi dikkat çekti. Vazgeçilmez damak tatlarımızdan biri olan Türk kahvesi yeni zamlı fiyatlarıyla raflarda yerini aldı.Brezilya'da olumsuz iklim koşulları Türkiye'de kahve fiyatlarını etkiledi. Ağustos ayında Hatay’da 25 ila 30 liraya satılan kahvenin kilosu artık 90 ila 100 lira arası satılmaya başladı.bu hafta gelen zamlar ile birlikte kahve fiyatlarının 110 TL olması bekleniyor.

Geçtiğimiz ekim ayının ilk gününde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre ithalat rejimi kararında değişiklik yapılmıştı. Kahve ithalatında gümrük vergileri bazı ülkelere göre yeniden belirlenmişti. Buna göre, kahve ithalatının gümrük vergisi AB için yüzde 19.5’ten yüzde 15’e indirilirken, Gürcistan, Bosna Hersek, Güney Kore, Malezya için sıfırlandı. Bu kadar girişime rağmen kahve fiyatlarında ki artış devam etti.

Kahveye gelen zamlar, vatandaştan büyük tepki çekerken, 40 yıl hatrı sayılan kahve bu kadar fiyat artışından sonra asırlık hatra kavuşmuş oldu.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol