MENÜ

Acımız Büyük... Yıkıldık, Öldük, Yandık...

Yayınlanma Tarihi : 03.03.2023 15:06 Bu haber 906 defa okundu

13/03/2023 Pazartesi tarihinden itibaren Hak’tan ve Halk’tan yana Gazetecilik düsturumuz ile yeniden yayındayız…

Paylaş Paylaş Paylaş
Acımız Büyük... Yıkıldık, Öldük, Yandık...

06 Şubat 2023 gecesi sabaha karşı saatler 04.17 olduğunda bölgemiz de çok büyük bir afet yaşadık. Bu afet tarihe Asrın Afeti olarak geçti.

11 il ve civar illerde yaklaşık 15 milyon insanı direkt olarak, beraberinde tüm ülkeyi etkiledi.

Bu afette herkes gibi bizlerde Hatay YILDIZ Gazetesi yayın ailesi olarak bizlerde büyük yaralar aldık. Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Mehmet Sertel deprem sonrası eski Antakya'da Kurtuluş caddesinde bulunan ikametinde eski Antakya evinde tamamen yıkılan evde taşlar arasında, enkazda 4 saat mahsur kaldıktan sonra kendi imkanları ile göçükten çıktı.

Aynı şekilde gazetemizin iki müdürü, bir muhabiri aile fertleri ile birlikte enkazdan çıktı. Gazetemizin ilk kuruluş yılı olan 1993 yılında gazetemizin yazı işleri müdürü olan ve deprem gününe kadar aktif olarak gazetemiz bünyesinde çalışmakta olan kuzenim İbrahim Uludağ ve ailesi maalesef göçük altından kurtarılamayarak aramızdan ayrıldı. Rahmetle anıyoruz…

Çok büyük manevi yaralar aldık, o kadar çok akraba, dost, arkadaş kayıplarımız oldu ki hepsi hala canımızı çok acıtıyor.

Manevi hasarımız çok büyük ve biz hala o travmayı atlatamadık. Gazetemizin haber merkezi, ofisi ve evimizde bulunan tüm ekipmanlarımız, gazete arşivlerimiz, fotoğraf arşivlerimiz, resmi evraklarımız enkaz altında kalarak tuzla buz oldu. Afeti yaşayan bir çok Hatay’lı gibi bizde tüm fiziki ve maddi imkanlarımızı kaybettik.

Yakınlarımızın ve dostlarımızın defin işlemleri bittikten sonra Ankara’ya geçtik, manevi bir toparlanma sürecindeyiz. Ruhumuz bir kendine gelsin, acılarımızı nasıl olacaksa yüreğimize bir sindirelim 13/03/2023 Pazartesi tarihinden itibaren Hak’tan ve Halk’tan yana Gazetecilik düsturumuz ile yeni bir yapılanma ve yeni kadrolar ile Hatay merkezli, Ankara ağırlıklı çalışmalarımıza başlayacağız.

Hatay’ı eski günlerine, eski haline getirmek için bir süre yönetim yeri Ankara merkezli devam edecek çalışmalarımız sonrası Antakya’da ofisimizi, haber merkezimizi faaliyete sokacağız. 

Hatay için büyük bir gayretle çalışacağız…

HATAY BİZİM ŞAHSİ MESELEMİZDİR…

Biz Memleket Sevdasındayız…

Hatay YILDIZ Gazetesi Yayın Ailesi adına 

İmtiyaz Sahibi

Mehmet SERTEL

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : DEPREM HATAY ANTAKYA Hatay Yıldız Gazetesi 6 şubat asrın felaketi deprem
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol