MENÜ

İKİ ANA SEBEBİ VAR!...

Yayınlanma Tarihi : 21.03.2023 13:38 Bu haber 450 defa okundu

ÖZTÜRK YILMAZ CUMHURBAŞKANLIĞI MÜRACAATINI YAPMADI!  İKİ ANA SEBEBİ VAR!

Paylaş Paylaş Paylaş
İKİ ANA SEBEBİ VAR!...

Haberin Videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz…İKİ ANA SEBEBİ VAR!...

 

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Yenilik Partisi Genel Merkezinde teşkilat üyeleri ile birlikte 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi hakkında açıklamada bulundu. Yılmaz açıklamasında, “Öncelikle şunu belirteyim, bu kararı almamızda iki tane ana sebep var; biri 5 günlük bir sürenin olması, ikincisi ise vatandaşlarımızın ilçe seçim kurullarına bizzatihi imza vererek 100 bin imzanın toplama zorunluluğunun getirilmiş olmasıdır.” İfadelerini kullandı.

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçim hakkında açıklama yapan Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “Cumhurbaşkanlığı aday adaylığı ile ilgili sürecin son günü ben aday başvurusunda bulunmayacağım çünkü teşkilatları yeni kurmuş olmamız nedeniyle daha çok yol almamız gerektiği kanaatine varmış buluyoruz. İş olsun diye seçime girilmez. Dolayısıyla kazanamayacağımız bir yarışta olmak istemeyiz.” dedi.

BİZ TEMİZ BİR PARTİYİZ

Seçime katılmamakta iki ana sebepleri olduğunu dile getiren Yılmaz, “Öncelikle şunu belirteyim, bu kararı almamızda iki tane ana sebep var; biri 5 günlük bir sürenin olması, ikincisi ise vatandaşlarımızın ilçe seçim kurullarına bizzatihi imza vererek 100 bin imzanın toplama zorunluluğunun getirilmiş olmasıdır. Takdir edersiniz ki böyle bir ortamda 100 bin kişinin ilçe seçim kurullarına götürülme organizasyonu ve parayı gerektirmektedir. Biz temiz bir partiyiz. Herhangi bir kirli odakla işbirliği olmayan ve reddeden bir partiyiz. Dolayısıyla cumhurbaşkanlığında bu tür bir herhangi bir spekülasyona sebep olabilecek bir anlaşmanın içerisinde asla olmayız. Biz 100 bin imzayı e-devletten toplanması halinde bir günde toparlayabilirdik fakat YSK’ya bununla ilgili görüşlerimizi belirtmemize rağmen YSK maalesef bunları dikkate almayarak olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi. Halbuki her iş e-devletten yapılıyor. Vatandaşların imza vermesi için büyük bir kolaylık olurdu ve demokrasinin önünü açardı.” ifadelerini kullandı.

YSK’YI KINIYORUZ!

“Türkiye'de demokrasi bitmiştir.” diyen Yılmaz, “YSK'nın bu tavrı son derece çirkindir ve kınıyoruz. YSK'nın bundan sonraki seçimlerle alabileceği tavrı da açıkçası çok merak ediyorum.” şeklinde konuştu.

81 İLDE SEÇİME GİRECEĞİZ!

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’ın açıklamalarının devamı şöyle:

Biz teşkilatları kurmuş ve seçime girme yeterliliği elde etmiş bir partiyiz. Yenilik Partisi seçime girecektir. Benim başkanlığında seçime en güçlü şekilde Türkiye'nin 81 ilinde seçime girecektir ancak Cumhurbaşkanlığı adaylığımızla ilgili süreç belirttiğim gibi 100 bin imzanın 5 gün içerisinde ve bizzati fiziken insanların bulundukları seçim kurullarına gidip imza atması suretiyle gerçekleşeceği için bunun bir organizasyon ve para gerektireceğinden dolayı bu sistem yanlıştır ve bu sistemin çıkaracağı sonuçta bellidir.

Seçimlere Yenilik Partisi kendi amblemiyle ve tek başına girecek. Seçimlere daha güçlü bir şekilde hazırlanacağımızı teşkilatlardaki eksikliklerimizin daha iyi tamamlanacağını düşünüyoruz ve inşallah kazanacağız.

KENDİ PARTİMİZE ODAKLANACAĞIZ

Herhangi bir ittifakın lehine çekilmiş değiliz. Böyle bir niyetimiz de yok. Biz sadece kendi partimize odaklanacağız. Kendi partimizin bütün illerde bütün ilçelerde en güçlü şekilde temsiline çalışacağız ve meclise Yenilik Partisi’ni sokacağız inşallah.

CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ

YSK'nın bu tavrı diğer taraftan medyanın iğrenç tavrı, yalancılığı ayrıca Erdoğan rejiminin baskıcı hali ve muhalefetin adeta Erdoğan rejiminden hiçbir farkının kalmaması, Türkiye'nin kaotik bir duruma sürüklendiğini açıkça gösteriyor. Biz milletvekili seçimlerinde elimizden gelen her şeyi yapacağız ve meclise girmek için canla başla çalışacağız ama Türkiye'deki bu seçimlerin ne kadar sağlıklı olabileceğini ne kadar doğru olabileceğini bilmiyoruz ve aslında ciddi şüphelerimiz ve endişelerimiz var.

Seçime giren bir parti YSK'ya yazı gönderiyor, olumlu veya olumsuz cevap alamıyor. Halbuki bu imza işi e-devletten olmuş olsaydı ki biz bu imzayı kolay bir şekilde, hiçbir masrafa, hiçbir organizasyona gerek kalmadan toplayabilirdik. İnsanlar oturduğu yerde e-devlet üzerinden bu imzayı verebilirlerdi ve partimiz de seçime girmiş olurdu. Ne kadar kötü değil mi? Partimizin seçime girme yeterliği var ve Milletvekili seçimine giriyoruz, parlamento seçimine giriyoruz ama cumhurbaşkanlığı seçimine diyorlar ki, “Dur! Senin Mecliste grubun yok. Git beş günde 100 bin imzayı topla ve yetmiyor bir de 555 bin TL yatır. Adaletsizlik böyle bir şey. Ve ancak Erdoğan rejiminde olabilir.

İKİ ANA İTTİFAK DİYE SUNULAN BU İTTİFAKLAR TÜRKİYE'YE DÜŞMANDIR

Şundan emin olun partimiz diğer partilerden gelecek talepleri de alarak seçime girecek. Özellikle seçime girme yeterliliği olmayan, yaklaşmış ama seçime girme yeterliliği elde etmemiş bazı partilerin taleplerini değerlendiriyoruz. Çünkü onlar Yenilik Partisi’nin listesine seçimlere girmek istiyorlar ve biz bunu onlara belli bir oranda sağlayacağız. Şunu açıkça söyleyeyim, Cumhurbaşkanlığı seçimi tamamen kirli oyunlarla, çirkin ittifaklarla, berbat düzenbazlıklarla cereyan eden bir tiyatrodan başka hiçbir şey değildir. Cumhur ittifakının oluşturmuş olduğu yapı Türkiye'ye düşmandır. Güç ellerinde, medya ellerinde, para ellerinde olan Cumhur ittifakı gibi millet ittifakının oluşturduğu sistemde ondan hiçbir farkı olmayan tamamen ucube bir sistemdir.

Daha fazla güçleneceğiz. Önümüzdeki seçim sürecinde daha fazla güçleneceğiz. Bundan sonraki iki aylık süreci en iyi şekilde kullanacağız ve mecliste en güçlü şekilde temsil etmeye biz hak kazanacağız inşallah, ben buna inanıyorum. Ülkemiz için bu karar hayırlı olacaktır. Çünkü bu Cumhurbaşkanlığı oyunun hiçbir tarafında yer almak istemiyoruz.

YENİLİK PARTİSİ KENDİ AMBLEMİYLE, KENDİ LOGOSUYLA VE KENDİ SLOGANIYLA KENDİ LİDERİYLE SEÇİME GİRECEK

 Bugün Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu’ndan medya desteğini çekin tüm destekleri çekin ve 100 bin imzayı ve parasını da çekin, Devlet imkanlarını da çekin bakalım 100 bin imzayı toparlayabiliyorlar mı? Toparlayamaz. 

Peki kendilerinin beceremeyeceği bir şeyi bize neden reva görüyorlar? Maalesef bu kınanacak bir durumdur. Türkiye bunları hak etmiyor. En azından mecliste güçlenmek için çalışacağız. Bu seçimde bunu başaracağız, seçimlere gireceğiz. Başka partilerden gelen talepleri kendi listemizde değerlendireceğiz ve Yenilik Partisi kendi amblemiyle, kendi logosuyla ve kendi sloganıyla kendi lideriyle kendi ekibiyle seçimde en güçlü şekilde temsil edilmiş olacak.

Haberin Videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz…

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : öztürk yılmaz yenilik partisi seçim2023
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol