MENÜ

HBB Su Altı Ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi Gücüne Güç Kattı

Yayınlanma Tarihi : 22.03.2024 16:29 Bu haber 125 defa okundu

HBB İTFAİYESİ SU ALTI VE SU ÜSTÜ ARAMA KURTARMA KAPASİTESİNİ ARTTIRDI, EKİPMANLARINI YENİLEDİ

Paylaş Paylaş Paylaş
HBB Su Altı Ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi Gücüne Güç Kattı

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak zarar gören su altı ve su üstü ekipmanlarını yeniden tedarik etti. HBB Su Altı Ve Su Üstü Arama Kurtarma Ekibi Gücüne Güç Kattı

Depremle birlikte Hatay Büyükşehir Belediyesinin hizmet binaları ve birçok ekipmanı zarar görmüştü. 

Antakya ilçesinde hizmet binasındaki ekipmanların zarar görmesi ile harekete geçen HBB ekipleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla su altı ve su üstü arama kurtarma ekipmanlarını yenileyerek kapasitesini arttırdı. 

Depremlerden bu yana 11 kayıp vakasına müdahale eden ve 84 eğitim dalışı yapan Büyükşehir itfaiye ekibi, gücüne güç katarak çalışmalarına devam edecek. 

SU ALTI VE SU ÜSTÜ ARAMA KURTRMA EKİPMANLARI YENİLENEREK KAPASİTE ARTTIRILDI

Ekipman sayısını iki katına çıkarttıklarını söyleyen Su altı ve Su üstü Birim Amiri Yunus Güneri, "Asrın felaketi olan 6 Şubat depreminde itfaiye binamız yıkılarak, içerisinde bulunan bir çok ekipman gibi su altı ve su üstü ekipmanlarımız da hasar görmüştü. İtfaiye Daire Başkanlığımızın iyileştirme çalışmaları sayesinde mevcutta bulunan ekipmanlarımızın iki  katını envanterimize kattık. İtfaiyenin asli görevleri içerisinde bulunan su altı ve su üstü arama kurtarma ekiplerini daha donanımlı ve en üst düzeye çıkarttık.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol