MENÜ

Hatay Konteyner Kentlerinde Durum Içler Acısı…

Yayınlanma Tarihi : 15.04.2024 18:10 Bu haber 322 defa okundu

KONTEYNER KENT, VATANDAŞA DERT…

Paylaş Paylaş Paylaş
Hatay Konteyner Kentlerinde Durum Içler Acısı…

YETKİLİ KİM? AFAD MI? VALİLİK Mİ? KONTEYNER İMALATI YAPAN FİRMA MI? 

6 Şubat tarihinde asrın felaketini yaşayan ilimiz genelinde birçok kurum, kuruluş ve AFAD şehrin birçok noktasında vatandaşların yaşamlarını idame ettirebilmeleri için konteyner kentler kurdu. Bu geçici yaşam alanı olarak oluşturulan kentlerde yaşanan sorunlar hep gündemi meşgul ederken, sorunlara karşı duyarsız ve çözümsüz kalan yetkililer sorunların gün geçtikçe artmasına yol açtı.

Asrın felaketinde evlerini, eşyalarını düzenlerini, normal yaşantılarını kaybederek konteynerler de yaşam mücadelesi veren vatandaşların sorunlarına bu gün birebir şahit olduk.

Aylarca konaklama sorunu ile boğuşan, başını sokacak bir konteynere sahibi olabilmek için kapı kapı dolaşan, aylarca sıra bekleyen ve nihayetinde konteynerinin anahtarı teslim edilen vatandaş konteynerlerdeki eksikliklere ve arızalı yaşam ürünlere karşı çaresiz bir çözüm bulamıyor.

Konaklama sorunu karşısında çaresiz kalan vatandaşlara verilen konteynerlerin çoğunda yalıtım arızası, su tesisat arızası, tuvalet ve banyolarda atık su gider arızası, kapı kollarında ki arızalar, eksik eşyalar ve konteyner kentlere ulaşım sıkıntısı gibi sorunlarla boğuşuyor.

Konteyner kentlerde oluşturulan yönetimler vatandaşlardan gelen şikayetleri arıza talep kaydı oluşturarak, Konteynerlerden sorumlu Vali yardımcılarına, AFAD İl Müdürlüğü’ne iletmelerine rağmen sorunlara çözüm bulunamıyor. 

Haberimizi örneklendirecek olursak; Daha yeni hizmete giren Maya Huzur Güven Konteyner kentte vatandaşa konaklaması için anahtarı teslim edilen konteynerde yatacak bir yatak olmaması, yaşam alanı olarak teslim edilen konteynerde anahtar teslimi ile birlikte teslim edilmesi gereken birçok yaşam eşyasının “Depoda yok, bunlar geldikçe gelip depodan isteyeceksiniz” denilmesi, su tesisatında ki arızalar nedeni ile tuvalet suyunun banyoya taşması gibi, termosifon bağlantılarındaki hatalardan oturulacak odaya dahi su akıtması gibi sorunlar varken yönetimlerin çaresizce tamir için kayıt oluşturup “Bir iki ay sonra ancak tamir edilir” demesi durumun vehametini gözler önüne seriyor.

Yaptığımız küçük bir araştırma da konteyner kentlerde ki mevcut yönetimlerin yaşanan tüm sorunları AFAD İl Müdürlüğü yetkililerine ilettiği, AFAD yetkililerinin sorunlara maalesef çözüm üretemediğini ve arızalar için vatandaşları Konteynerleri imal eden firmaya yönlendirdiğini, konteynerleri yapıp kuran firmanın da “Biz kurduk teslim ettik, bundan sonrası AFAD’ın sorumluluğunda" dediğini üzülerek öğrendik.

Şimdi kamuoyu adına soruyoruz “Yetkili Kim? Afad mı? Valilik mi? Konteyner İmalatı Yapan Firma mı? Konteyner kentlerde ki yönetim mi? Tuvalet giderinden pis suları banyoya taşan, termosifonlarından su damlatan, içerisinde yatacak bir yatak dahi olmayan, birçok eşyası eksik konteyneri vatandaşa gel burada konakla diyen etkisiz yetkililer acaba bahsettiğimiz bu ortamda kendileri yaşayabilir mi? Konteyner kentlerden sorumlu Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Müdürler vatandaşların yaşadığı bu mağduriyetler karşısında vicdanen ne kadar rahatlar? Depremi yaşamış, her şeyini kaybetmiş bir Antakya’lı olarak soruyorum klimalı odalarınızdan çıkıp, korumalı, özel şoförlü araçlarınızdan inip, bize reva gördüğünüz bu yaşam alanlarında siz yaşayabilir misiniz?

(Sorunlara çözüm olabilmesi adına Gazetemiz tarafından yapılmış özel bir haberdir, haberde geçen konuların aksini iddia edecek olan bir yetkili var ise Gazetemiz sahibi ile iletişime geçebilirler.)

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol