MENÜ

HAYZARAN’DAN HATAY İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK TALEBİ

Yayınlanma Tarihi : 08.05.2023 15:30 Bu haber 232 defa okundu

Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı Av. Murat Hayzaran deprem bölgesinde yerel işletmelerin ve esnafların yaşadığı sıkıntıları sürekli olarak gündeme getirerek Hatay’da yapılacak olan her çalışmada Yerel işletmelere sahip çıkılmasının gerekliliğine dikkat çekmeye devam ediyor.

Paylaş Paylaş Paylaş
HAYZARAN’DAN HATAY İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK TALEBİ

HASİAD Başkanı Av. Murat Hayzaran Deprem sonrası bölgenin ve özellikle Hatay’ın hem vatandaşlarca hem idareciler tarafından ekonominin ayağa kaldırılması için pozitif ayrımcılık için çağrıda bulundu. Bölgede yaşanan ekonomik sıkıntılara da dikkat çeken Hayzaran yaptığı açıklamalar ile işletmelerin yaşadığı sıkıntılar için çözüm önerileri sundu.

HASİAD Başkanı Hayzaran yaptığı açıklamalarda; “Deprem sonrası yeniden inşa sürecinde, pozitif ayrımcılık yapılarak deprem bölgesindeki yerel işletmelere öncelik verilmesi, yerel işletmelerin desteklenmesi bölge ekonomisinin canlanmasına yardımcı olacak ve bölge halkının işsiz kalmasını önleyecektir. Yerel işletmelere sahip çıkalım. Aynı zamanda hükümet tarafından Deprem bölgesinde ekonomiyi ayağa kaldırabilmek için İşyeri yıkılan veya ağır hasarlı olan işletmelere; İlk 2 yıl ödemesiz 10 yıl vadeli düşük faizli iş yeri kurma, işletme ve çek, senet gibi borçlarını yapılandırma için kredi verilmelidir, Bu işletmeler 5 yıl süreyle vergiden ve SGK primlerinden muaf tutulmalıdır, Vergi, SGK, Kredi ve Kredi Kartı Borçları silinmelidir, İşverene istihdam destekleri verilmelidir.” İfadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : hasiad murat hayzaran hayzaran hatay
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol