MENÜ

Ergin, Öğrencilerin Barınma Imkanlarında Yaşanan Zorluklara Dikkat çekti

Yayınlanma Tarihi : 18.01.2024 13:06 Bu haber 437 defa okundu

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, Öğrencilerin temel ihtiyaçları olan "Barınma imkanlarına erişim konusunda yaşanan zorluklarla ilgili" Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Ergin, Öğrencilerin Barınma Imkanlarında Yaşanan Zorluklara Dikkat çekti

Sadullah Ergin, tarafından TBMM Başkanlığına sunulan soru önergesinde; “Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından Anayasanın 98'inci ve TBMM İç tüzüğünün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 

Son dönemde ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve deprem kaynaklı iç göç nedeniyle Ankara genelindeki kira bedelleri ülke ortalamasının da üzerinde fahiş bir biçimde artmıştır. 

Bu artış, öğrencilerin temel ihtiyaçlarından biri olan barınma konusunu da önemli bir sorun haline getirmiştir. Özellikle Ankara'daki üniversitelerde okuyan gençler, uygun ve güvenilir barınma imkanlarına erişim konusunda zorluklar yaşamaktadır. 

Açık kaynaklardan elde edilen verilere göre 2024 yılı itibarıyla Ankara genelinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde toplam 40 öğrenci yurdu bulunmaktadır. Bu yurtların toplam kapasitesi 46.040'tır. Bu kapasitenin 32.136'sı kız öğrenci, 13.904'ü ise erkek öğrenci içindir. Ancak 2023 yılı verilerine göre Ankara'da bulunan üniversite öğrencisi sayısı toplam 355.048'dir. 

Bu bağlamda; 

1. Ankara'da üniversite okumakta olan Üniversite öğrencilerinden yaklaşık üç yüz bini kendi imkanları ile barınmaya çalışmaktadır. Bu öğrencilerin güvenli ve ekonomik şartlarda barınabilecekleri yeni yurtlar yapılması düşünülmekte midir? Bu konuda yapılmış herhangi bir planlama var mıdır? 

2. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından özel sektörden yurt binası kiralanması yöntemine daha önce de başvurulmuştur. Bu model üzerinden yurt açığının kapatılması mümkün iken neden sınırlı kiralama yapılmaktadır? 

3. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında barınmak için başvuruda bulunan fakat kapasite yetmediği için yurda alınamayan öğrenciler için ilave bir maddi destek verilmesi düşünülmekte midir?” ifadelerine yer verildi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol