MENÜ

ERBAKAN RESMEN AÇIKLADI...

Yayınlanma Tarihi : 20.03.2023 16:19 Bu haber 274 defa okundu

ERBAKAN RESMEN AÇIKLADI: Yeniden Refah İttifaka dahil olmadan yoluna devam edecek

Paylaş Paylaş Paylaş
ERBAKAN RESMEN AÇIKLADI...

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılıp katılmayacağı konusuna Fatih Erbakan son noktayı koydu. Genel merkez önünde konuşan Erbakan, "14 Mayıs seçimlerine hiçbir ittifaka dahil olmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi. 

Erbakan ayrıca cumhurbaşkanı adayı olacağını da resmen ilan etti.

Seçime sayılı günler kala, gözler Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılıp katılmayacağına çevrilmişti.

Geçtiğimiz günlerde, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve beraberindekiler Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek YRP’yi Cumhur İttifakı’na davet etmişti.

Erbakan'a seçimlerde birlikte yol yürümeyi teklif ettiklerini söyleyen Binali Yıldırım, "Çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. Seçimlerde birlikte yol yürüyelim. Sayın Genel Başkan ve arkadaşları bu konuda kendi değerlendirmelerini yapacaklar. Kararlarını paylaşacaklardır" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHUR'A RET

Yeniden Refah Partisi, bugün 'ittifak' kararını verdi. Partisinin genel merkezi önünde açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan, "14 Mayıs seçimlerine hiçbir ittifaka dahil olmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Erbakan ayrıca 14 Mayıs seçimlerine cumhurbaşkanı adayı olarak katılacağını da resmen ilan etti.

Erbakan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"Milli Görüş davasının erleri olarak, 69'da Erbakan Hocamızın taşıdığı ruhla aynı heyecanla Yeniden Refah Partimiz yoluna devam etmektedir. Bu yürüyüşte Yeniden Refah Partimiz büyük mesafe almıştır.

Yeniden Refah Partimiz, 14 Mayıs seçimlerine çok ciddi belirleyici bir güç olarak giriyor. 'Film bitmedi, daha yeni başlıyor' demiştik. İşte Yeniden Refah Partisi'nin geldiği nokta bizleri haklı çıkarmaktadır. Milli Görüş davası kıyamete kadar baki kalacaktır. Milli Görüş sancağı asla yere düşmeyecektir. Yeniden Refah Partimiz yoluna emin adımlarla devam ediyor."

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

"Yetkili kurullarımız ve teşkilatlarımızla gerçekleştirmiş olduğumuz son derece kapsamlı istişareler sonucunda milletvekili seçimlerine herhangi bir ittifaka dahil olmadan müstakil olarak gitme kararı aldık. Almış olduğumuz karar doğrultusunda 14 Mayıs seçiminde de Yeniden Refah Partisinin cumhurbaşkanı adayı olarak bendeniz bugün başvuru yapacağım."

ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI

Cumhur İttifakı'nı 'desteklemeyeceklerini' resmen açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, YSK'ye gelerek cumhurbaşkanı adayı olabilmek için başvuruda bulundu.

İkinci turda herhangi bir ittifaka dahil olup olmayacaklarını yanıtlayan Erbakan, “Eğer ikinci tura kalırsa konuşulacak konular. Yine yetkili kurullarımızla, teşkilatlarımızla istişare ederek adım atarız” ifadelerini kullandı.

"ZAMANI GELDİĞİNDE AÇIKLARIZ"

Cumhur İttifakı’na katılmama sebeplerine yönelik gelen soruya ise Erbakan, “Zamanı geldiğinde teferruatlı şekilde açıklarız. Şimdilik bu kadarla yetinelim. Sonuç olarak biz bu yönde karar aldık. Böyle olmasını parti kurullarımız uygun gördüler. Biz de öyle uygun gördük. İnşallah hayırlı olur” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : yeniden refah yrp fatih erbakan erbakan seçim2023
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol