MENÜ

CHP’li Yalım “Uyuşturucuyla Mücadele Birlikleri Kurulmalı”

Yayınlanma Tarihi : 02.12.2022 10:45 Bu haber 189 defa okundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili Özkan Yalım, uyuşturucu ile mücadele konusunda çağrıda bulunarak, “Gençlerimize acıyın. Bu gençlik bize lazım aileler çaresiz bir şekilde elleri kolları bağlı evlatlarının zehirlenmesini gözlerinin önünde erimelerini seyrediyorlar. Gelin bu feryatları duyalım. Tüm illerde uyuşturucu ile mücadele birlikleri komisyonları kuralım.” dedi.

Paylaş Paylaş Paylaş
CHP’li Yalım “Uyuşturucuyla Mücadele Birlikleri Kurulmalı”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak ve tüm ilçelerinde son dönemlerde operasyonlarını sıklaştıran jandarma ve emniyet narkotik ekiplerinin kente giriş yaparken durdurulan bir araçta piyasa değeri 1 milyon TL olan 2 kilogram metamfetamin ele geçirdiğini söyledi.

Uyuşturucunun ayakkabı kutusuna sakladığını ve iki kişinin emniyette sorguya alındığını belirten Yalım, metamfetamini genelde yurda Suriyeli ve Afganlıların soktuğu ifade etti. 

AİLELERİN FERYATLARINA KULAKLARINIZI TIKAMAYIN

Geçtiğimiz aylarda uyuşturucu ile mücadele konusunda meclise verdiği araştırma önergesinin AKP ve MHP oyları ile reddedildiğini aktaran Yalım, ”Bunlar Allah’ın yasak kıldığı uyuşturucu maddenin araştırılmasına bile karşılar. Bu mu Müslümanlık? Bu madde yakalanmasaydı bakalım kaç gencimizi zehirleyecekti? Gençlerimize acıyın. Bu gençlik bize lazım aileler çaresiz bir şekilde elleri kolları bağlı evlatlarının zehirlenmesini gözlerinin önünde erimelerini seyrediyorlar. Evlatlarının uyuşturucu parası için kendilerine ve çevrelerine verdikleri zararlardan korkuyorlar. Gelin bu feryatları duyalım. Tüm illerde uyuşturucu ile mücadele birlikleri komisyonları kuralım. Buralarda emniyet yetkilileri, öğretmenler, doktorlar ev hanımları, üniversitelerden öğretim üyeleri olsun. Olayların incelenip, önlenmesi adına daha yaralı olacaktır ve daha hızlı önlemler alınacaktır. 18 yaşından büyük olan ve tedaviyi kabul etmeyen kişiler zorla tedavi edilemiyorlar. Bu komisyon kişilerin tedavi edilmesi ile ilgili karar verirse kişilerin iradeleri dışında tedavi altına alınmaları yasallaşsın.” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : Özkan Yalım chp uşak Uyuşturucuyla Mücadele hatay
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol