31 Mart tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’nden Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Dr. Nuri Parlak Hatay’ın ihyası ve yeniden inşası için yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgilendirmelerde bulundu.

Yeniden Refah Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatay’ın yeniden ihyası için hazırlamış olduğu kapsamlı çalışmalarının bir kısmını gazetemiz aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.
YRP Hatay Büyükşehir Başkan adayı Dr. Nuri Parlak Hatay’ın sorunlarının başında gelen, İstihdam, Ulaşım, Lojistik, Turizm, Tarım, Hayvancılık, Eğitim ve Sosyal Belediyecilik ana başlıkları altında açıkladığı seçim beyannamesi ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu. 
Yeniden Refah Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Nuri Parlak yaptığı açıklamalarda aşağıdaki ifadelere yer verdi.
İSTİHDAM
Hatay ili ilçeler bazında iş imkânları değerlendirilerek 15 ilçeye yayılacak şekilde her ilçemizin altyapısına uygun istihdam planlaması yapılacak ve hayata geçirilecektir.
İlimizde sanayi potansiyeli çok yüksek olmasına rağmen bugüne kadar bu potansiyel fiiliyata geçirilememiştir. Öncelikli hedefimiz 8 yeni organize sanayi bölgesini ilimize kazandırmaktır. Bu da toplamda il bazında minimum 200.000 yeni istihdam demektir.
Her bir organize sanayi bölgesinin konsepti ilçelerin tarımsal üretim eğilimleri, geleneksel imalat yetenekleri, coğrafi koşulları ve sanayide yükselen trendler göz önünde bulundurularak tesis edilecektir.
İlimiz mineral ve şifalı su kaynakları bakımından zengin olmasına karşın maalesef bu kaynaklar hemşerilerimizin ve milletimizin hizmetine sunulamamıştır. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak en kısa sürede bu doğal kaynaklarımızın envanterini çıkararak hemşerilerimizin ve milletimizin ‘Hatay Refah Su’ markası ile en uygun koşullarda hizmetine sunacağız.
İlimizde küçük sanayi siteleri gerek altyapıları gerekse işlevleri bakımından ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalmaktadır. Her ilçemize bir ya da 2 adet küçük ya da orta ölçekli modern sanayi sitesi kazandırılacaktır. Söz konusu sanayi siteleri geleneksel el zanaatlarını da destekleyecek şekilde organize edilerek özellikle dericilik, ayakkabıcılık ve mobilya sektörü gibi zanaat alanlarının küçük işletmeler olmaktan çıkartılıp markalaşmaya gidilerek orta ve büyük ölçekte işletmeler haline dönüşümü sağlanacaktır. Bu işletmelerin hammadde ihtiyaçlarının da ilimiz organize sanayi bölgelerinde üretilmesi ile hem lojistik hem de daha ekonomik hammadde erişimi sağlanacaktır.
ULAŞIM
Hemşerilerimizin hayatını zorlaştıran sorunlar arasında en başlarda yer alan trafik sorununu gelmektedir. Şehirlerimizde toplu taşıma ağlarını genişletmek ve insan onuruna yakışır hale getirmek için yeni projeleri hayata geçireceğiz.
Yeniden Refahlı Belediyelerin ilk işi hemşerilerimizin şehri bir baştan bir başa en kısa sürede kat etmesini sağlayacak alternatif ulaşım seçeneği sunmak olacak. Yeni otobüs hatları, tramvaylar, metro hatları veya hızlı trenler gibi toplu taşıma seçeneklerini geliştirerek trafik sıkışıklığını ortadan kaldıracağız.
Hatay ulaşım bakımından maalesef ülkemizin en fakir bölgelerinden birisidir. Yaşanan deprem felaketinde tek giriş-çıkışlı bu şehre yardım ulaştırılmasında ve kente giriş çıkışlarda büyük problemler yaşadık. Bu bakımdan ulaşım önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Buna istinaden ilimizi doğu-batı yönünde bağlayan ve tünellerle desteklenmiş 4 yeni ulaşım ağı oluşturacağız.
Bunlar;
• Hassa Tüneli
• Belen geçidi
• Bakras-Arsuz Tüneli ve
• Samandağ Otoyolu projeleridir.
Söz konusu bağlantı yolları aynı zamanda raylı sistemlerle desteklenecek ve Antakya’dan Erzin’e, Reyhanlı’dan Samandağ’a kadar 2 ayrı raylı sistem otoyollara entegre edilecektir. Ayrıca Defne’den Serinyol’a uzanan bir hafif raylı sistem hattı ile Antakya kent merkezinde kuzey-güney yönünde kesintisiz ulaşım sağlanacaktır.
Antakya-Samandağ otoyolu Samandağ üzerinden Arsuz’a kadar bölünmüş yol şeklinde bağlanacak ve kesintisiz olarak İskenderun’a ulaşım sağlanacaktır.
Antakya-İskenderun mevcut yolu, güzergah üzerinde bir tek trafik ışıklı kavşak kalmayacak şekilde köprülü kavşaklarla yeniden dizayn edilecek ve Belen bölgesinde tünellerle Sarımazı’ya bağlanacaktır. Ayrıca mevcut yol 3 gidiş 3 geliş olacak şekilde yenilenecek ve kapasitesi artırılacaktır.
Antakya-Samandağ otoyolu Samandağ üzerinden Arsuz’a kadar bölünmüş yol şeklinde bağlanacak ve kesintisiz olarak İskenderun’a ulaşım sağlanacaktır.
Antakya-İskenderun mevcut yolu, güzergah üzerinde bir tek trafik ışıklı kavşak kalmayacak şekilde köprülü kavşaklarla yeniden dizayn edilecek ve Belen bölgesinde tünellerle Sarımazı’ya bağlanacaktır. Ayrıca mevcut yol 3 gidiş 3 geliş olacak şekilde yenilenecek ve kapasitesi artırılacaktır.
İlimizin kuzeydoğusu ile batısını en kısa şekilde tünellerle birbirine bağlayacak olan Hassa-Dörtyol tüneli aynı zamanda raylı sistem ile de güçlendirilerek en kısa zamanda hizmete sunulacaktır.
İlimizin en önemli ulaşım sorunu haline gelen havayolu ulaşımını biz aktif hale getireceğiz. Hatay havalimanımızın en büyük sorunu konumudur. Deprem öncesi mevsimsel yağışlardan kaynaklı su basma problemi sebebiyle sürekli uçuşlara kapatılan, yaz aylarında esen yüksek hızlı lodos sebebiyle iniş ve kalkışlarda ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalan ve deprem fay hattı üzerinde yer alması sebebiyle 06 Şubat 2023 tarihinden sonra uçuşlara tamamen kapatılan havalimanımızı en iyi ve en güvenli koşullarda yeniden aktif hale getireceğiz. Konunun uzmanı bilim insanlarının önerileri doğrultusunda gerekirse yeni bir konumda ikinci bir havalimanı projesini gerçekleştireceğiz.
LOJİSTİK
İlimiz konumu itibariyle denizyoluyla ulaşıma son derece müsaittir. Mevcut İskenderun limanına ek olarak Samandağ ve Dörtyol-Erzin arasında iki yeni ticari liman yapacağız. Bu limanlar sayesinde ilimizi bölgemizin ve ülkemizin en önemli lojistik merkezi haline getireceğiz.
TURİZM
Tarım ve turizmi birleştirerek dünyanın en önemli Fitocoğrafik alanlarından biri olan AMANOS dağlarında 'Ekoturizm Projesi’ni hayata geçireceğiz. Ayrıca Payas, Dörtyol ve Erzin bölgesinde sağlık turizmini geliştirmek için tesisler kuracağız.
Çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını gözeten, doğal alanlara karşı duyarlı projeler sayesinde yerel ekonomiyi el birliğiyle ayağa kaldıracağız. Yöreye ziyarete gelen kişi ya da grupların harcamalarının yerel halkın ekonomisini güçlendirmesi yönündeki çalışmalara imza atacağız.
Samandağ - Arsuz kıyı şeridini koruma-kullanma dengesi gözetilerek ekolojik deniz turizmine açacağız. Çevre dostu projelerle hem ülke hem de bölge ekonomisine katkı sağlayacağız.
Kırsallarımızdaki tarihi ve doğal güzellikleri bakımsızlığa, duyarsızlığa ve ranta kurban etmeyeceğiz. Bakanlıkların koruma ve restorasyon çalışmaları dışında kalan doğal ve kültürel güzellikleri turizme kazandıracak, yerel ekonomiye artı gelir sağlayacağız. Tabiata, çevreye zarar veren rant odaklı projelere geçit vermeyeceğiz.
TARIM VE HAYVANCILIK
Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu ilimizde ‘Tarım ve Hayvancılık Gelişim Ofisi’ kuracağız. Bu ofiste uzmanlarımız şehirlere özel planlamalar yapacak, eksikleri tespit edecek, daha verimli ve sürdürülebilir tarım ve hayvancılık tekniklerini hızla kırsaldaki hemşerilerimize ulaştıracak. Tarıma ve hayvancılığa tam destek verecek, teşvik edeceğiz. Yerli üretimi ve tarımsal verimi arttırmak, çiftçilerimizin maliyetlerini azaltmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Ata Tohumu Desteği’ vereceğiz.
Bizim coğrafyamız “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” bakımından dünyanın en zengin bölgelerinden olmasına karşın, bugüne kadar bu doğal zenginliğin tarımsal ekonomiye dönüştürülememesi anlaşılabilir değildir. Bölgemiz koşullarında yetişen tıbbi ve aromatik bitkilerin kültüre alınarak bölge ve ülke ekonomisine kazandırılması için çiftçimize her türlü desteği ve teşviki vereceğiz.
Hayvancılıkta, yerli ırkların yaygınlaşmasını ve verimini artırmak amacıyla konunun uzmanı bilim insanları ile çalışmalar yürüteceğiz. Ayrıca hayvancılığı teşvik etmek için çiftçimize hayvan ve yem desteği vereceğiz.
Çiftçimiz fahiş elektrik faturaları altında eziliyor, mazota para yetiştirmekte zorlanıyor. Gelirlerini faize ve israfa değil, milletine yatırım yapma dirayetiyle hareket eden Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak, kırsal kesimde güneş, rüzgâr ve jeotermal gibi enerji kaynaklarına uygun ‘Çevre Dostu Enerji Tarlaları’ kuracağız. Bu tarlalardan elde edeceğimiz elektriği doğrudan ücretsiz olarak çiftçimizin kullanımına sunacağız. Kapasite fazlası elektriği ise devlete satacak, bu geliri tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimize mazot desteği olarak vereceğiz.
Faiz ödemeye mecbur bırakılan çiftçilerimize sahip çıkacağız. Çiftçilerimizin faiz batağına sürüklenmesinin önüne geçmek için ‘Tarımda Refah Kooperatifi’ kuracağız. Çiftçilerimize beş yıla yayılan faizsiz destek vereceğiz.
Arıcılığa yeni başlayanlara ilk yılında besleme desteği vereceğiz. Arıcılarımızın ürettiği balları arı gibi çalışarak markalaştıracağız. Bütün Türkiye’de önemli marketlerde satışını sağlayarak yerel ekonomiyi canlandıracağız.
Her ilçemizde mutlaka modern bir sebze hali tesis edeceğiz. Bu sebze hallerini ilçelerimizin ulaşım açısından en kolay noktasına yerleştireceğiz ve en taze şekilde naklinin gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Ayrıca her mahallemizde bir adet “Kapalı Semt Pazarı” inşa edeceğiz.
SOSYAL BELEDİYECİLİK
Bugün her bir hemşerimizin birincil önceliği elbette depremdir. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de önceliğimiz deprem olacaktır. Deprem yaralarının sarılması ve daha yaşanılabilir, köklerine, geleneksel mimarisine, yaşam tarzına ve modern kent anlayışına uygun bir şekilde ilimizi kendi küllerinden ayağa kaldırmak için Devlet-Millet-Büyükşehir Belediyesi ilişkilerini en üst düzeyde tutarak çalışacağız.
Hak sahipliği olmayıp bu kentte yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerimiz vatandaşlarımız için “Sosyal Konut” anlayışıyla 20.000 konutluk ‘Büyükşehir Refah Evleri’ adıyla yaşam alanı (çarşı, eğitim alanları, ibadethaneler, spor, oyun ve sosyal aktivite alanları vb.) inşa edeceğiz ve ihtiyaç sahiplerine en uygun koşullarda teslim edeceğiz.
Hatay genelinde 15 ilçemizin tamamında Hatay Büyükşehir Belediye Merkezleri kuracağız. Bu merkezler ilçelerimizdeki tüm koordinasyonunda ve halkımızla büyükşehir belediyemiz arasındaki irtibatın doğrudan sağlanmasında önemli katkılar sağlayacak.
Yaşlılar bizim önceliğimiz. Kırsal ya da kentsel alanlarda yaşlı ve bakıma muhtaç büyüklerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özel ekipler kuracağız ve 7/24 hizmetlerinde olacağız. Her türlü sağlık ve bakım hizmetlerini evlerinde çözmek önceliğimiz olacaktır. Ayrıca her ilçemizde engelli kardeşlerimiz ve büyüklerimizin tedavileri için “Rehabilitasyon Merkezleri” kuracağız.
İhtiyaç sahibi hemşerilerimizi titizlikle belirleyip büyükşehir belediyesi olarak aylık iaşelerini karşılamak amacıyla gıda ve nakdi yardım yapacağız ve bu vatandaşlarımızın yakıt ve su ihtiyaçlarını da biz karşılayacağız.
Hatay ili bazında kırsal yaşam alanlarının tümünde (mahalle ve köylerde) sosyal alanlar inşa edeceğiz. Her köye veya mahalleye “Düğün Salonu, Açık Hava Toplanma Alanı, Spor Alanları, Çocuk Oyun Alanları ve Taziye Evi” inşa edeceğiz ve her birini hemşerilerimizin hizmetine ücretsiz sunacağız.
Her ilçe merkezimize her yaşta ve her koşuldaki vatandaşımıza hitap edecek, tarihimizi, geleneklerimizi ve kültürümüzü yansıtacak ve yaşatacak bir Medeniyet Parkı kazandıracağız. Ayrıca her mahallemize vatandaşlarımızın rekreasyonel ihtiyaçlarını karşılayacak çok sayıda mahalle parkı inşa edeceğiz.
Kadınlarımıza ayrı önem vermekteyiz. Toplumda kadınlarımız üzerindeki baskıyı en aza indirmek ve kadına karşı şiddetin önüne geçmek adına her ilçe merkezimizde en az bir tane “Kadın Sığınma Evleri” kuracağız. Ayrıca Kadınlarımızı istihdama kazandırmak için meslek edindirme kursları açıp, sertifika alan her kadınımıza iş imkânı sunacağız. Ayrıca çalışan annelerimizin çocukları için “Anaokulu ve Gündüz Bakımevleri” tesis edeceğiz.
Bilindiği üzere mevcut şehir stadyumumuz 6 Şubat depreminde büyük hasar almıştır. Hataylı hemşerilerimize sözümüzdür ki, Kisecik - Karlısu arasında belirleyeceğimiz en uygun arazide kentimizi yepyeni bir şehir stadyumu, kapalı spor salonu ve olimpik yüzme havuzuna kavuşturacağız.
Artık kentlerimizde sağlık ve güvenlik sorunu haline gelen sokak hayvanları problemini bitireceğiz. Her ilçemizde tesis edeceğimiz vasıflı “Hayvan Barınma Evleri” ile sokak hayvanlarının tüm bakım ve veterinerlik hizmetlerini burada vereceğiz. Ayrıca bu hayvanları gönüllü kardeşlerimize sahiplendirip takibini yapacağız.
EĞİTİM
Gençlerimiz eğitim ve öğretimine çok önem veriyoruz. Ahlaklı Belediyeciliğin vizyonu, sadece yaşanabilir şehirler inşa etmekle sınırlı kalmayacak; gençlerimizin istihdamı, eğitimi ve sosyal yaşamdaki problemlerini çözmek için tüm imkânlarımızla seferber olacağız.
İlimizin bölgesel eğitim ve öğretime katkısını artırmak ve gençlerimizin eğitimdeki seçeneklerini artırmak gayesiyle, Reyhanlı, Defne, Samandağ ve Dörtyol’da olmak üzere 3 yeni vakıf üniversitesini şehrimize kazandıracağız. Ayrıca ilimizdeki mevcut üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilerimize ulaşımı hem kolaylaştıracağız hem de yarı fiyatına indireceğiz.
Yine üniversitelerimizde eğitim gören gençlerimizin barınma sorununu biz çözeceğiz. İl genelinde toplamda 10.000 yataklı öğrenci yurdu yapacağız ve gençlerimizi çok uygun koşullarda bu yurtlarda barındıracağız.
Gençlerimizi yalnız bırakmayacağız. İl ve ilçe bazında kuracağımız ‘Gençlik Konseyleri’ ile şehirlerimizde katılımcı bir yönetim anlayışını tesis edeceğiz. Ahlaklı Belediyeciliğin bir şiarı olarak, belediyelerimizdeki tüm yönetimsel süreçlere gençlerimizi özellikle dahil edeceğiz ve karar alma süreçlerini belediye meclisiyle sınırlı tutmadan, gençlerimizin de varlığıyla daha katılımcı ve vizyoner bir hale getireceğiz.
Bunun yanında gençlerimizin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak ve onları topluma en sağlıklı bireyler olarak kazandırmak için “Gençlik Merkezleri” kuracağız. Bu merkezlerde gençlerimize ilgi duydukları alanlardaki becerilerini en üst düzeye çıkarmak için uzman eğitmenlerle kurslar düzenleyeceğiz.
Kültür ve sanat alanında aktif rol almak isteyen gençlerimizi destekleyeceğiz. Belediye sınırlarımızdaki sanatçı gençleri bu sistemle kayıt altına alacağız ve geliştirdiğimiz projelerde öncelik tanıyacağız. Tiyatro, müzik grubu kurmak isteyen gençlerimize enstrüman ve ekipman desteği vereceğiz. Sanatçı gençlerimize Yeniden Refahlı Belediyelerin şehirlerindeki meydanlarda, sahnelerde kendilerini ifade etme fırsatı sunacağız. Kültürümüzün değerlerini yaşatan projelerine maddi ve manevi destek verecek, kültür sanat sektöründe emin adımlarla ilerlemelerini sağlayacağız.
Ayrıca müze, tiyatro, sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanacakları kart uygulamasını başlatacağız. Şehrimizdeki 18-25 yaş aralığındaki bütün gençlerimize 500 lira değerinde ‘Genç Refah Kart’ vereceğiz. Gençlerimiz bu kartla ister sinemaya ister tiyatroya ister konsere gidecek.
Kartın imkânlarını sürekli geliştirecek, gençlerimizin bu kartla teknolojiden giyime birçok markada çeşitli indirimler kazanmalarını da sağlayacağız.
Gençlerimiz eğitim ve öğretimine çok önem veriyoruz. Reyhanlı, Defne-Samandağ ve Dörtyol’da olmak üzere 3 yeni vakıf üniversitesini şehrimize kazandıracağız.
Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri bizim için önemlidir. Bu şiarla devlet okullarında eğitim gören tüm çocuklarımıza günlük bir öğün yemek vereceğiz.
Hatay ilinin her mahallesinde çocuklarımız için arkadaşlarıyla birlikte kültür ve sanattan sokaktaki yaşama kadar birçok alanda yeni şeyler keşfedebilecekleri, deneyim kazanacakları, uzman rehberlerimizle bütün sorunlarını konuşabilecekleri ‘Hayata İlk Adım Evleri’ kuracağız. Bu evlerde ayrıca akran zorbalığına maruz kalan ancak bunu kimseyle paylaşamayan, desteğe ihtiyaç duyan çocuklarımız için ‘Akran Zorbalığı’ birimi oluşturacağız. Çocuklarımız ve gençlerimiz bu evlerde teknolojiyi, hayallerini ve kendilerini geliştirmek için kullanacak, arkadaşlarıyla kaynaşacak ve birlikte başarmanın keyfine varacak.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kendi ülkesini ve medeniyetini tanıtma vizyonumuz çerçevesinde, tarihi şehirlerle buluşturacağımız kültür turları düzenleyeceğiz. Kardeş belediyelerimiz ve Millî Eğitim Müdürlükleri ile yapacağımız iş birlikleri sayesinde çocuklarımız başka bir şehir görecek, hayatın kendi yaşadıkları köylerle ve sokaklarla sınırlı olmadığını çocuk yaşta öğrenecek, ufukları genişleyecektir.
Ayrıca çocuklarımızın kültürünü, medeniyetini tanıyan, geleceğin bilinçli nesilleri olmalarına katkı sağlamak adına her okula bir ‘Şehir ve Medeniyet Kütüphanesi’ kuracağız. Okullarımızla yapacağımız iş birlikleri ile çocuklarımızı çeşitli ödüllerle teşvik edecek, bu kitapları okumalarını sağlayacağız.
Aziz Hemşehilerimiz;
”Halka hizmet, hakka hizmettir” düsturuyla yıllar önce ortaya koyduğumuz siyaset anlayışımız, en zor günlerinde Türkiye’ye refah ve huzur kapılarını araladı. Millî Görüş, sadece bir siyasi hareket, sadece bir siyasi görüş değil, aynı zamanda bir yaşam felsefesidir. Millî Görüş’ün temel taşları ‘ahlak, fazilet, merhamet, liyakat, feraset, hidayet, dirayet ve gayret’ tir.
Geçmişimizden aldığımız ilham ve tecrübe ile sizleri hakikat yoluna davet ediyoruz. Şimdi, milletimizin 1989 ve 1994 yıllarından dün gibi hatırlayacağı belediyecilik ile Türkiye’yi yeniden buluşturmanın vakti geldi. Artık Yeniden REFAH’lı Belediyecilik vaktidir!
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BASKAN ADAYI DR. NURİ PARLAK KİMDİR?
23.07 1982 yılında Antakya’da doğdu. İlk ve orta öğretimini Antakya’da tamamladıktan sonra “Kırım Devlet Tıp Üniversitesi Diş hekimliği Fakültesinden” mezun oldu. Çocukluk yıllarında Hatay Spor ve Köy Hizmetleri Spor kulüplerinde amatör futbolcu olarak oynadı. Üniversite yıllarında Tedrisatı İlmi İslami Osmanlı Medrese Eğitimini Şami usülde aldı. Aynı dönemde Sovyetler Birliği Sağlık sistemi, eğitim sistemi, yerel yönetimler ve Belediyecilik konularında araştırmalarda bulundu.
Moskova Türkoloji Bölümü Ural-Altay dil grubu ve Turan Coğrafyası ile ilgili araştırmalarda bulundu.
Kureyş ve Haşimi Meclis üyesi olarak, Turan Coğrafyası ve İslam Birliği D-60 konularında araştırmalarda ve müşterek çalışmalarda bulundu.
Üniversite sonrası diş hekimliği alanında, Dijital Diş Hekimliği, Diş Hekimliği alanında yenilikçi çözümler ve İmplantoloji alanında sertifikasyon programlarına katıldı.
Ehli Beyt ve 12 imam gibi konularda yoğun araştırmalar yaptı. Ehli beyt sevdalısı ve mensubu olarak 2011-2012 yıllarında Tanzanya Darüsselam’da ve Afrika’nın muhtelif yerlerinde gönüllü hekimlik yaptı.
2018 yılında Ak parti Hatay il yönetim kurulu üyesi oldu. 2019 yerel seçimlerinde Ak parti Antakya ilçe Belediye Başkanı Aday Adayı oldu. 06 Şubat 2023 depremine kadar Antakya 75. Yıl bulvarında kendi özel kliniğinde diş hekimliği yaptı.
Dr. Nuri Parlak Rusça, Arapça, Ukraynaca, ve İngilizce olmak üzere 4 dil bilmektedir. Dr. Nuri Parlak 2 çocuk babasıdır.