MENÜ

Yanar: “Olumsuzlukların Akışına Seyirci Kalamayız, Duyarsız Olamayız”

Yayınlanma Tarihi : 29.11.2023 11:40 Bu haber 214 defa okundu

Ankara’da siyasetin sevilen ve duayen isimlerinin başında yer alan Haşim Yanar ve arkadaşları içinde bir çok platforma yer verilmesi beklenen “Sivil Toplum ve Düşünce Kuruluşu”nun temellerini yaptıkları bir açıklama ile duyurdu. Birlikte Değişim Platformu olarak yola çıkan Haşim Yanar ve yol arkadaşları platformun istişareler ve ortak akıl ekseninde ele alınarak önümüzdeki günlerde adının, açılımının, logosu ile kurumsal yapısının, amaç ve ilkelerini ihtiva eden manifestosunun kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Paylaş Paylaş Paylaş
 Yanar: “Olumsuzlukların Akışına Seyirci Kalamayız, Duyarsız Olamayız”

  Yanar: “Olumsuzlukların Akışına Seyirci Kalamayız, Duyarsız Olamayız”

Haşim Yanar Birlikte Değişim Platformu adına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Yakın coğrafyamızda yanan ateşin ülkemiz sınırlarına kadar yaklaştığı, küresel emperyalist çetelerin, tarihsel intikam planlarını akıl almaz bir küstahlık, şımarıklık ve pervasızlıkla uygulamaya koymakla kalmayıp, hukuk tanımaz, vicdan tanımaz, kontrolsüz, ilkesiz, ölçüsüz savaş aygıtı haline dönüştüğü noktada;

İnanç ve değerler telakkisi ile idrak edilen, cemiyetçilik, particilik, ocakçılık ve cemaatçilik hayatı, çoğu yerde önde giden bazı muhterislerin, kimi zaman ihtiraslarına, kimi zaman ise korkularına alet olmuş, asli vasıflarına fersah fersah uzaklaşmışlardır.

Dünya nasıl sonuçlanacağı kestirilemeyen, bizim dışımızda gelişen ama en çok da bizi etkileme potansiyeli bulunan bir kaos ortamına doğru adım adım ilerlerken; “milletimiz” içine düştüğü her türlü dağınıklıktan kurtulmak mecburiyetindedir.

Tarihin her noktasında nakış nakış işlediği medeniyet kodları ile içeride ve dışarıda hiç kimseye minnet borcu olmayan milletimiz; içine düştüğü, düşürüleceği her türlü olumsuzluğun üstesinden gelebilecek deneyim ve birikime sahiptir.

Ülke yönetiminde inisiyatif sahibi herkes aklını başına almalı, ülkemizin bu sorunlu kavşaktan yara almadan çıkması sağlanmalıdır.

Tüm siyasi yapılar, cemiyetler ve sivil toplum kuruluşları sorumluluklarının farkında olarak işini doğru yapmalı, bu alanları kirleterek, oligarşik çıkar alanı haline getiren “ceberut” yaklaşıma artık son verilmelidir. 

Hülasa;

Uğruna milyonlar şehit verdiğimiz devletimizin “Ebet Müddet” olma vasfı, temel olarak yok edilme planlarına terk edilmiş tarihsel değer kodlarımız, toplumsal barış unsurlarımız, birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışımızın yaşatılmasına, bu noktada kaybolan tüm ezberlerimizin yeniden teessüs edilmesine bağlıdır.

İşte tamda bu noktada kaynağını ve gücünü inançlarından, değerlerinden ve milletinden alan vatansever kadrolar olarak olumsuzlukların akışına seyirci kalamayız, duyarsız olamayız.

Bu çerçevede kuruluşunu gerçekleştireceğimiz, içinde bir çok platforma yer vereceğimiz “Sivil Toplum ve Düşünce Kuruluşu”nun adı, açılımı, logosu ile kurumsal yapısı, amaç ve ilkelerimizi ihtiva eden manifestosu, süreçlerde inisiyatif alacak arkadaşlarımızın ortaya koyacağı istişare ve ortak akıl ekseninde ele alınacak olup nihai sonuç milletimizle paylaşılacaktır.” 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol