MENÜ

Savaş: “Önemli Bir Demokratik Mücadele Sergiledik”

Yayınlanma Tarihi : 30.05.2023 13:07 Bu haber 211 defa okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen 13. Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarını değerlendirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
Savaş: “Önemli Bir Demokratik Mücadele Sergiledik”

Sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Savaş, seçimlerin Türkiye’ye ve Hatay'a hayırlı olması temennisinde bulundu. Hatay'ın 6 Şubat ve sonrasında meydana gelen depremlerde yaklaşık 23 bin şehit verdiğini hatırlatan Savaş, “Hatay’dan geçici olarak farklı şehirlere göç eden hemşerilerimizin bir bölümü 14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde tüm zorluklara rağmen memleketlerine dönerek oylarını kullandı. Hemşerilerime teşekkür ediyorum. Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere sizler, bizler hep birlikte önemli bir demokratik mücadele örneği sergiledik.” dedi. 

HER ŞEYE RAĞMEN BAŞA BAŞ BİR MÜCADELE OLDU

“Bütün anti propagandaya, gerçekleri yansıtmayan tüm olumsuz kampanyalara” karşın; ülkenin ihtiyacı olan huzur ve refah için mücadeleye devam etmeyi en doğru yol olarak gördüğünü belirten Savaş Suriyeli seçmelere dikkat çekti 

Savaş, “Bilindiği kadarıyla ülkemizdeki tüm Suriyeli seçmenlerin yaklaşık beşte biri de Hatay'da oy kullandı. Ayrıca sınırımızdaki sorunlar nedeniyle komşu ülkede görev yapan pek çok seçmen ve deprem nedeniyle şehrimizde bulunan çalışanlar da Hatay’da oy verdi. Her şeye rağmen başa baş bir mücadele oldu.” dedi.

HATAY’IN RENGİ AL BAYRAĞİMIZIN RENGİDİR 

Depremler ile çok büyük bir yıkım yaşayan, binlerce vatandaşını şehit veren, yüzbinlerce insanın evsiz-işşiz kaldığı Hatay’ı zor şartlar altında yeniden ayağa kaldırmanın mücadelesini vermeye devam edeceğini vurgulayan Savaş, “Ne zaman yorulduğumuzu hissedersek, aklımıza Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nı yürüten duacı kahramanları getiriyoruz. 40 asırlık Türk Yurdu Hatay'ımızın tek rengi kutsalımız olan bayrağımızın al rengidir!” değerlendirmesinde bulundu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : HBB lütfü savaş hatay büyükşehir hatay
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol