MENÜ

Özdağ; “Altılı Masada ’Pis Yedili’ Oynanıyor”

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2023 00:28 Bu haber 472 defa okundu

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Ankara Masası YouTube kanalına konuk oldu. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Özdağ; “Altılı Masada ’Pis Yedili’ Oynanıyor”

Ümit Özdağ katıldığı programda önemli konulara değindi. Özdağ; “Altılı Masada ’Pis Yedili’ Oynanıyor”

İşte programın satır başlarından notlar…

“(Sinan Ateş cinayeti) Bu davanın zaman aşımı 20 yıl. Bu iktidar muhakkak gidecek. Buradan kaçamazsınız. Buradaki suçlular gerçek azmettiriciler, pazarlıkları yapanlar, kimlerle pazarlık yapıldı, kimler reddetti bunları biz duyuyoruz. Mersin limanında olan bitenler, Ankara’ya gelip yapılan şikayetler bunların hepsini duyuyoruz. Bunlar savcıların araştırması gereken konular.”

“HDP, Suriyelilerin Türkiye’de kalmasını istiyor ama HDP seçmeni işini, aşını kaybediyor. Doğrudan Suriyelilere kaybediyor. Mesela bir gazeteci beni aradı İstanbul’dan, “Ümit Bey, soru sormak için değil yaşadığım bir şeyi size anlatmak istiyorum. Yanımda bir HDP seçmeni var Zafer Partisi’ne oy vereceğini söylüyor” dedi. Ben de bildiğim için şaşırmadım.”

“Biz ve ittifak görüşmeleri yaptığımız diğer partilerin genel başkanları, Türkiye’nin Erdoğan’ı aşması gerektiğine inanıyoruz. AKP’yi aşması gerektiğine inanıyoruz. AKP’nin iyiliği için de Erdoğan’ın iyiliği için de geçerli. Çünkü artık yorgun, yıpranış ve Türkiye’ye hiçbir şey veremeyecek bir Erdoğan var. Erdoğan dışında bir AKP yok. Erdoğan dışında bir AKP’nin seviyesi bir AKP’li milletvekili ortaya koydu. Erdoğan’ın ayakkabısını yalamaktan bahsetti. Bence otursun yesin.”

Ne muhalefetle ne iktidarla yakınlaşmamız söz konusu değil.

“Bakıyoruz; Erdoğan 1921 anayasası diyor. Altılı masa da 1921 anayasası diyor. 1921 anayasasında devler Türk devleti değil, cumhuriyet yok, özerk yapıya müsaade edilen bir yaklaşım var. 1921 anayasasına gitmek demek; devleti yeniden kurmak demek. Biz de diyoruz ki, “Atatürk’ün kurduğu devlet doğru bir şekilde kurulmuştur.” Biz, 1924 anayasasından hareket ediyoruz. Bu noktada ne muhalefetle ne iktidarla yakınlaşmamız söz konusu değil.”

“Anayasadan “Türk’ü çıkaracağız” diyor Babacan. Arkadaş bak, bu anayasaya “Türk” mürekkeple girmedi. Ali kardeş bunu anla. Anayasaya “Türk” süngüsüyle girdi, kanka yazıldı. Sen bunu çıkaracağım diyorsun. Şaka mı yapıyorsun?”

Arkadaşlarımı bunun için mi davet ettim MHP’den ayrılmaya

“Meral Akşener, “Erdoğan açılımı yönetemedi” diyor. Diyarbakır’a gidiyor “silahları susturalım” diyor. Pkk ile müzakerelere başlamak için mi biz İyi Parti’yi kurduk. MHP’den ayrılan arkadaşlara bunun sözünü mü verdin sen? Ben arkadaşlarımı bunun için mi davet ettim MHP’den ayrılmaya.”

“Benim aday olmadığım kongrede benim ismimin üstünü çizdirten, bunun talimatını veren ve benim irademe ters düşerek aday olmadığımı kendisine belirtmeme rağmen Genel İdare Kurulu listesine yazdırıp ismimin üstünün çizdirilmesini isteyen Meral Akşener. Yine şimdi partinin anketlerini yapmaya devam eden Murat’a anket yaptırtıyor, “Ümit Özdağ ayrılır parti kurarsa kaç oy alır. Şu parti ile ittifak yaparsa kaç oy alır. ”Ben daha ayrılmadan bu araştırmaları bana yolluyor, ben partinin milletvekiliyim. İhraç edilmemin öncesinden iki ay önce. Neden ayrılmamı istiyor Meral Akşener? Çünkü Ümit Özdağ, milli üniter, laik devlet, Türk milliyetçiliği için geldi buraya. Ümit Özdağ diyor ki, “Partiye fetöcüler giremez, sığınmacılar gitmeli.” Meral Akşener’in kafasında böyle bir konsept yok.”

“İyi Parti’deki bütün Türk milliyetçilerine sesleniyorum, “Arkadaşlar lütfen kendinizi üç kuruşluk bir iktidar aldatmacasına, iktidara geliriz biz de ranttan istifade ederiz aldatmacasına kaptırmayın. Gelin, Atatürk’ün kurmuş olduğu cumhuriyeti Zafer Partisi’nde birlikte müdafaa edelim. Birlikte savunalım. Türkiye’nin sürüklenmek istediği bataklığı birlikte engelleyelim.”

İkinci tura Ümit Özdağ kalırsa; Ümit Özdağ’ı mı destekler Erdoğan’ı mı?

“İttifak olarak biz de aday çıkaracağız. Türkiye, bir tarafta cumhur ittifakı diğer tarafta millet ittifakı arasında sıkışma zorunluluğunda değil. Artık o sorumluluk ortadan kalkmıştır. İkinci tura biz de kalabiliriz. Bakalım ikinci tura biz kalırsak altılı masa bizi destekleyecek mi? Altılı masadan DEVA Partisi bizi destekler mi yok Erdoğan’ı mı destekler? Davutoğlu bizi mi Erdoğan’ı mı destekler? Daha da önemlisi Meral Akşener ikinci tura Ümit Özdağ kalırsa; Ümit Özdağ’ı mı destekler Erdoğan’ı mı? “

“Altılı masada “pis yedili” oynanıyor gibi bir his var içimde. İmamoğlu’yla Meral Akşener arasında Buğra Kavuncu üzerinden ciddi bir ilişki kurulmuş. Bu arada İstanbul Belediyesi’nde İyi Parti’ye verilen genel müdürlükleri biliyoruz. Burada oluşmuş bir menfaat birlikteliği var. Bu menfaat birlikteliğinin siyasette de devam ettiğini görüyoruz.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : ümit özdağ zafer partisi hatay
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol