MENÜ

CHP Hatay İl Örgütünde Milletvekili Aday Adayı Bereketi (Siyasi Analiz)

Yayınlanma Tarihi : 03.01.2023 23:50 Bu haber 1120 defa okundu

2023 Yılında yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay il örgütünde milletvekilliği adaylığı için yoğun çalışmalar ve hazırlıklar içerisinde olması dikkat çekiyor. CHP Genel Merkezi tarafından örgütlerde görevleri olanların, görevlerinden ayrılmaları için ön görülen süre sonunda yani 26 Aralık tarihinde mevcut İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, İl yönetim kurulu üyesi Tamer Apiş, Kırıkhan ilçe başkanı Mustafa Sıraç, Dörtyol ilçe başkanı Gökhan Özer görevlerinden ayrılarak resmen aday adayı olduklarını açıkladı. Elbette bu buzdağının sadece görünen kısmı, görünmeyen, örgütlerde resmi görevlere sahip olmayan onlarca isim var, alt alta yazdığımızda yüzden fazla isim…

Paylaş Paylaş Paylaş
CHP Hatay İl Örgütünde Milletvekili Aday Adayı Bereketi (Siyasi Analiz)

CHP Genel Merkez kulislerinden, Ankara’da CHP’ne yakın isimlerden istihbarat servislerimize gelen kulis bilgilerine göre birbirinden değerli bir çok isim zikrediliyor, tabi bu kadar ismin içerisinden listenin ilk beş sıralamasına girecek isimler önemli. CHP’nin ülke genelinde yakalamış olduğu rüzgar ve Hatay’daki görüntü, duyumlarımızda çok büyük bir terslik, birilerinin listelere son dakika müdahelesi olmadığı sürece CHP Hatay’ın en az beş vekil ile Ankara’da temsil ihtimalini güçlendiriyor, çok iyi bir çalışma ve millet ittifakı partilerinin de katkıları ile altıya kadar çıkabilir. Tabi listenin sıralaması, bölgesel güç dengeleri ve isimler çok önemli. CHP genel merkezinin Hatay’a göstermiş olduğu ihtimam gözlerden kaçmıyor, bir süredir Hatay’dan eksik olmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanları ve CHP Genel merkezinin etkili isimleri il örgütünün ve CHP tabanının taleplerini adeta aday tespitinde ön seçim varmışçasına toparladıkları bilgileri genel merkeze taşıyorlar. Bu çalışmalar hala hummalı bir şekilde devam ediyor, Anladığımız CHP Genel merkezi ve Kemal Kılıçdaroğlu Hatay’a özel bir değer veriyor. Tabi bu arada Ankara Hatay arasında genel merkeze davet edilen birkaç özel isminde varlığı dikkatlerden kaçmıyor. Ankara istihbari kaynaklarımız ile bu isimleri de yakınen Ankara’da izliyoruz. 

Bahsettiğimiz minvalde CHP Hatay’da 2023 seçimlerinde büyük bir şahlanışa hazırlanıyor ve bu çalışma CHP Genel merkezi tarafından yakından takip ediliyor. CHP Genel merkezinin Hatay’da bölgesel oy geçişlerini çok iyi analiz ettiği ve Hatay genelinde Antakya, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa ilçelerini bir bölge olarak ayırdığı ve bu bölgeden en az iki aday adayının ismi ön plana çıkıyor, bunlardan biri, Antakya, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa ilçelerinden oy alabilecek hem ova seçmeninin hem Antakya seçmeninin oylarını bir araya getirecek güçlü, genç, siyasi geçmişi temiz, saygın bir ailenin ferdi, bu isim ön plana çıkarken, takdir edersiniz ki resmi bir açıklama yapılmadığı için ismi şu an buradan paylaşamıyoruz. Siyasette 24 saat bile bazen çok uzun bir zaman, ama saydığım Antakya, Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa ve hatta Kumlu ilçelerinden rahatlıkla oy alabilecek, seçmenin sıcak bakacağı bir isim olan bu aday adayının CHP listelerinde ilk beşin içerisinde olmasını güçlü bir ihtimal olarak görmekteyiz. Ne de olsa ova kökenli bir ismin Antakya, Defne ve civar ilçelerden il merkezinden güçlü bir oy potansiyeli yaratması CHP için büyük kazanç sağlayacak bir hamle olacaktır.

CHP aday adaylarını izlemeye, gözlemlemeye ve bu tarz siyasi analizlerimizi ara ara sizlerle paylaşacağız. En kısa zamanda bu yazımızı isimlerle bezeyerek sizlerle tekrar buluşacağız. Biz yaşanan her haraketliliği yakınen takip ediyoruz, sizlerde bizi takip edin, yakında CHP’nin 11 kişilik listesinin muhtemel ilk 6 ismini burada sizlerle paylaşacağız, hepsi birbirinden değerli bu isimlere şimdiden başarılar diliyoruz.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : chp chp hatay hatay kemal kılıçdaroğlu 2023 seçim
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol