MENÜ

Alkan; “Hatay’da İnsanların Gelecek Kaygısı Ortadan Kaldırılmalı”

Yayınlanma Tarihi : 01.04.2023 11:33 Bu haber 383 defa okundu

GÖKHAN ALKAN; “HATAY’DAKİ EKONOMİK ALT YAPI CANLANDIRILMAZSA BU DURUM MAKROEKONOMİK ÖLÇEKTE TÜM ÜLKEYİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLEYECEKTİR”

Paylaş Paylaş Paylaş
 Alkan; “Hatay’da İnsanların Gelecek Kaygısı Ortadan Kaldırılmalı”

Bir dönem HASİAD Başkanlığı yapan iş insanı CHP Hatay milletvekili aday adayı Gökhan Alkan Hatay’da ekonominin canlandırılması ve üretimin yeniden ayağa kalkmasının en elzem ve en acil konu olduğuna dikkat çekerek, üretimin en önemli parçası olan insanların gelecek kaygısının ortadan kaldırılmasının gerektiğine vurgu yaptı. Alkan; “Hatay’da İnsanların Gelecek Kaygısı Ortadan Kaldırılmalı”

İş insanı CHP Hatay milletvekili aday adayı Gökhan Alkan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; “Bir süredir depremin ardından Hatay’daki ekonomik gelecek kaygısı üzerine yapılan çalışmaları takip ediyorum. Ortaya çıkan tabloda, 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin ardından Hatay’ımız sadece yerle bir olmakla kalmadı aynı zamanda unutuldu ve yalnız bırakıldı. 

Yaşatılan bu kadar mağduriyetin neticesi olarak gelecekte ekonomik olarak yeni sorunların bizi beklediğini düşünüyorum.

Gerek HASİAD Başkanlığı yaptığım dönemde gerekse İş İnsanı olarak hemen yanı başımızdaki Suriye İç Savaşının etkileri üzerine çeşitli çalışmalar ve uyarılarda bulunmuştum. Bugün de Hatay’lı olarak, Hatay’ın yeniden inşasında yer alan ve çaba sarf eden bir iş insanı olarak genel bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Şehrimizde şu an birçok fabrika kullanılmaz durumda. KOBİ’ler, küçük işletmeler, basit işletmeler hemen hepsinde çarklar durmuş, dönmüyor. Bütün bunların yanı sıra üretimin ana kaynağı olan insanlarımızın büyük bir kısmı ölüme terk edildi, kalanlar ise bugün ya göç etmek zorunda kaldı ya da en iptidai şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar.

Ayakta kalan firmalarımız ise bir yandan depremin yaralarını sarmaya çalışırken diğer yandan ülkemiz için üretimi sürdürmeye gayret ediyorlar. Fakat unutmamak gerekir ki en temel insani ihtiyaçların başında barınma ihtiyacı geliyor. Üreticinin, sanayicinin, KOBİ’nin ve çiftçinin gayretleri barınma konusunda yaşanan aksaklıklar ve eksiklikler sebebiyle maalesef ilerleyemiyor. 

İşletmeler varlıklarını sürdürebilmek ve çalışanlarına güvenli barınma ve çalışma ortamı sunabilmek adına konteyner satın almak istediğinde bu konteynerlere AFAD tarafından el konduğuna şahit oluyor. Bir yandan Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Vahit Kirişçi Hataylıları üretime geri çağırırken diğer yandan bu üretimin gerçekleştirecek vatandaşlarımızın en temel barınma ihtiyacına AFAD aracılığıyla el konuluyor. 

Aynı zamanda bu fabrikalarda çalışacak insanların aile bütünlüğü sağlamak ve çocuklarının geleceğini garanti altına almak adına Hatay’da okulların açılması da en kritik konular arasında yer alıyor. Bu konuyla ilgili henüz Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yeterli açıklamalar yapılmadı.

Hatay’da faaliyet gösteren fabrikaların şu an kapasitesi maksimum yüzde 25 düzeyinde. 

Ortaya çıkan genel tabloda Hatay ekonomisinin aynı zamanda önemli bir payı olan Tarım üretimi de sekteye uğrayacak durumda. İş gücü kaybı, işçi kaybı ve gelecek işçilerin konaklaması gibi yine onlarca sorunla karşı karşıyayız. Hükümet çiftçinin üretim yapması için çağrılar yapsa da, bu üretimi sağlayacak başta Tarım İl müdürlüğü olmak üzere birçok kamu kurumu Hatay’da hizmet vermiyor.

Açılacak olan yeni konut alanlarının geçmişten ders alınarak Tarım arazilerimizden ve fay hatlarından uzak notlara yapılması da üretimin geleceği açısından kritik öneme sahiptir.

Hatay’da üretimin yeniden ayağa kalkması için en elzem ve en acil konumuz üretimin en önemli parçası olan insanlarımızın gelecek kaygısının ortadan kaldırılmasıdır! Bahsettiğimiz bu sorunlar kısa sürede ortadan kaldırılmaz ise bu sadece Hatay’daki ekonomik alt yapıyı değil, makroekonomik ölçekte tüm ülkemizi olumsuz yönde etkileyecektir. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum. Üreticilerin seslerine kulak verin.”

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : gökhan alkan hatay hasiad chp
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol