MENÜ

İstanbul Arel Üniversitesi ‘BULUŞ Takımı’ Teknofest 2023’te Türkiye 3.sü

Yayınlanma Tarihi : 06.05.2023 19:53 Bu haber 176 defa okundu

27 Nisan -1 Mayıs tarihleri arasında gerçeklesen TEKNOFEST 2023’te İstanbul Arel Üniversitesi rüzgârı esti. Dünyanın en büyük uzay ve teknoloji festivalinde Üniversitemiz Öğretim Görevlisi Erdi Buluş ‘BULUŞ Takımı’ ile geliştirdiği Nanoteknolojik Yara Bandı ile Türkiye 3.’sü olmayı başarırken ekip arkadaşları ile beraber geliştirdiği diğer projeleri ise yoğun ilgi gördü. 

Paylaş Paylaş Paylaş
İstanbul Arel Üniversitesi ‘BULUŞ Takımı’ Teknofest 2023’te Türkiye 3.sü

İstanbul Arel Üniversitesi Polimer Teknolojiler ve Kompozit Uygulama ve Araştırma Merkezi (ArelPOTKAM) Araştırma Uzmanı ve Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Erdi Buluş Üniversitemiz adına katıldığı 5 proje ile TEKNOFEST’te adından söz ettirirken BULUŞ takımı ile geliştirdiği Nanoteknolojik Yara Bandı projesi ile Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. İstanbul Arel Üniversitesi ‘BULUŞ Takımı’ Teknofest 2023’te Türkiye 3.sü

AREL POTKAM Araştırma Uzmanı ve İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdi Buluş ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü AR-Ge Projeler Birimi Sorumlusu Uzman Gülseren Sakarya Buluş’un yer aldığı BULUŞ Takımı geliştirdiği Nanoteknolojik Yara Bandı ile yaraları tedavi ediyor. Akut, kronik ve enfekte olmuş yaralarda üstün performans göstererek nefes alabilen, akıntıyı absorbe edebilen Nanoteknolojik Yara Bandı projesi bununla beraber yara izi giderebilen ve kanamayı durdurabilen özelliğinin yanı sıra bakteri geçişini de engelleyebiliyor. Ayrıca şeffaf, yara derinliğine göre hidrofilik ve hidrofobik özellik gösterebilen proje ile BULUŞ Takımı ikincil deri vazifesi görebilen ileri teknoloji ile yara bakım ürünü üretmeyi başardı.İstanbul Arel Üniversitesi ‘BULUŞ Takımı’ Teknofest 2023’te Türkiye 3.sü

“ÖDÜL ALAN PROJE YERLİ ÜRETİM ELEKTRİK, HAVA, ERİTME SİSTEMLİ ÇALIŞABİLEN LİF VE PARTİKÜL CİHAZI ÜRETİLDİ”İstanbul Arel Üniversitesi ‘BULUŞ Takımı’ Teknofest 2023’te Türkiye 3.sü

Ödül alan “Nanoteknolojik Yara Bandı” Buluş takımının TEKNOFEST 2021 yılında Türkiye Beşinci olmayı başardığı “Yerli Üretim Elektrik, Hava, Eritme Sistemli Çalışabilen Lif ve Partikül Cihazı” ile üretilirken ekip tarafından geliştirilen diğer projelerde TEKNOFEST 2023’te yoğun ilgi gördü. 

“DOĞAL AFETLER İÇİN TAŞINABİLEN YARA İYİLEŞTİRİCİ TABANCA”

Buluş Takımı ile İstanbul Arel Üniversitesi Öğrencileri Ramazan Yasin Kaya ve Yavuzhan Birinci tarafından geliştirilen “Taşınabilen Yara İyileştirici Tabanca” projesi özellikle doğal afetlerde kurtarma ekiplerin büyük kolaylıklar sağlıyor. TEKNOFEST’te yoğun ilgi gören Taşınabilen Yara İyileştirici Tabanca yurtdışında 40 bin TL üzeri fiyatla satılırken İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri tarafından geliştirilen ürün yaklaşık bin 700 TL maliyetle dış piyasadan ayırt edici bir ara yüze sahip hale getirildi. 

İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Erdi Buluş’un Takım Kaptanlığı, Takım Danışmanı ve Takım Üyesi olduğu TEKNOFEST 2023’te final yarışmasında olan toplam beş projesinden biri Türkiye Üçüncülüğü derecesi alırken, diğer dört yarışmayı da iyi dereceler de tamamlamayı başardı. 

FİNAL YARIŞMASINDA YER ALAN PROJELER VE KATEGORİLERİ İSE ŞU ŞEKİLDE;

BULUŞ Takımı “Nanoteknolojik Yara Bandı” projesiyle TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede Türkiye Üçüncülüğü derecesi elde edilmiştir.

BULUŞ Takımı “Mikrotia Hastalığına Yönelik Kulak Üretimi” projesiyle TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde Üniversite ve Üzeri seviyede yarışmayı iyi bir derece ile tamamlamıştır.

BULUŞ Takımı “SUSUZ TARIM” projesiyle Tarım Teknolojisi Yarışması Üniversite ve Üzeri Seviyede yarışmayı iyi bir derece ile tamamlamıştır. SUSUZ TARIM projesi yarışmada en dikkat çeken projelerin arasında yer aldı. Takım projede topraksız tarımı özendirirken ülke olarak toplum olarak suyumuzu nasıl boşa harcadığımızı gözler önüne serdi. Bu projede suyun nemini ve havadaki azot desteğini de alan takım projede nanoteknolojik membranlarıda kullanarak tohum için ideal atmosferik koşulları oluşturarak organik tarım alanına dikkat çekilmesi gerektiğini vurguluyor. Proje kapsamında çilek ve marul yetiştiren takım yapmış oldukları üretimle projenin gerçekleşebilirliğini ortaya koydu.

KÖKCELL takımında “Mukoadhesive Film” projesiyle Biyoteknoloji İnovasyon Yarışmasında Proje Kategorisinde İstanbul Arel Üniversitesi ArelPOTKAM Merkez Müdürü Doç.Dr. Yeşim Müge ŞAHİN ve Öğretim Görevlisi Erdi BULUŞ yer aldı.

Any Problem D.A.İ. takımı danışmanı olan Öğretim Görevlisi Erdi BULUŞ öncülüğünde “Menisküs Yırtığına Yönelik Menisküs Diski ve Yapay Ligament Üretimi” projesiyle TEKNOFEST 2023 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım Kategorisinde İlkokul/Ortaokul seviyede yarışarak jüriler ve katılımcılar tarafından dikkat çeken ve beğenilen projelerden biri olmayı başardı. 

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

TEKNOFEST’te İstanbul Arel Üniversitesi’ni başarılı bir şekilde temsil eden Öğretim Görevlisi Erdi Buluş TEKNOFEST 2023’te elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek bu süreçte destek veren herkese teşekkür etti. 

Erdi Buluş açıklamasında; “BULUŞ takımı olarak TEKNOFEST sürecinde sonsuz desteklerinden ötürü İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Özgür Gözükara’ya, İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ercan Gegez’e, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, Serdar Ağalar’a, İstanbul Arel Üniversitesi MYO Müdürü Prof.Dr. Bahtişen Kavak’a, MYO Müdür Yardımcıları Öğr.Gör. Nesrin Onur ve Öğr.Gör. Özlem Öztürk Temur’a, MYO Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanlığı Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Bölüm Hocalarımıza, ArelPOTKAM Merkez Müdürü Doç.Dr. Yeşim Müge Şahin’e, Müdür Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Alper Tezcan’a, Uzman Salih Asker’e, Uzman Kibar Aras’a, takım tüm süreçlerdeki maddi ve manevi desteği için ailelerine teşekkür ederim.” dedi. 

İstanbul Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercan Gegez Üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil eden Öğretim Görevlisi Ercan Buluş ve ekibini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : Arel Üniversitesi İstanbul Arel Üniversitesi teknofest teknofest 2023
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol