MENÜ

Erbakan, ‘Yeniden Refah’ın Meclis’te Olması Iktidarın Da Faydasına Olacak’

Yayınlanma Tarihi : 02.05.2023 20:05 Bu haber 327 defa okundu

Erbakan, ‘Yeniden Refah Partisi’nin Meclis’te olması iktidarın da faydasına olacak’

Paylaş Paylaş Paylaş
Erbakan, ‘Yeniden Refah’ın Meclis’te Olması Iktidarın Da Faydasına Olacak’

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, partisinin Şanlıurfa mitinginde yaptığı açıklamada; “Biz yapıcı muhalefet yapıyoruz, doğruya destek, hayra motor oluyoruz. Yanlışa, şerre karşı uyarıyoruz, buna engel oluyoruz. Eksiklerin tamamlanması için projeler, fikirler ortaya koyuyoruz, çözümler ortaya koyuyoruz. Bu yapıcı muhalefet anlayışı sadece eleştiren değil, çözümü ortaya koyan siyaset anlayışı Meclis’te olduğu zaman bunun iktidara da hükümete de çok büyük faydası var.” Dedi.Erbakan, ‘Yeniden Refah’ın Meclis’te Olması Iktidarın Da Faydasına Olacak’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın Haliliye ilçesinde düzenlediği mitingde coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

‘Şanlıurfa’da ikinci kez büyük bir sürprize imza atacağız’

Peygamberler diyarı Şanlıurfa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbakan, Milli Görüş’ün 1984’te kazandığı ilk belediye başkanlığı seçimlerinden sonra Şanlıurfa’da ikinci kez büyük sürprizi yaparak Yeniden Refah Partisi’nin 14 Mayıs’ta birinci parti olacağını söyledi. 

Cumhur İttifakı’na girmekle ülkemiz adına çok önemli bir karar aldık

‘Seçimler öncesi ülkemiz ve milletimiz için, parti olarak ülkemiz için çok önemli ve stratejik bir karar aldık’ diyen Erbakan, “Ailemizin korunması için, inanç özgürlüğü alanındaki kazanımlarımızın kaybedilmemesi için seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında girme kararı aldık. Bu kararı almamızda 7’li masa blokunun gayri milli söylemlerinin çok büyük bir rolü var. Bu ittifakın Türkiye’de iktidar olmasına vesile olmamak adına böyle bir karar aldık.” İfadelerini kullandı. 

14 Mayıs’tan sonra Meclis’te çok daha faydalı hizmetlere vesile olacağız

Seçim barajı derdi olmadan girdikleri bu seçimlerde Milli görüşü tam 21 sene aradan sonra yeniden Meclis’e taşıyacaklarını kaydeden Erbakan,  “Şu 7'li masanın destekçileri kim? PKK, PYD, YPG, FETÖ, LGBT lobileri, dış güçler. Bunlar, bu ülkenin, bu milletin hayrına bir şey isterler mi? Eğer bunlar 7'li masayı destekliyorsa, bizim 7'li masanın karşısında Cumhur İttifakı'nda yer almamız gerekiyor demektir. Meclis dışında bile Yeniden Refah Partisi çok büyük hayırlara vesile oldu. Asgari ücret zamlarındaki tutumu, emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkmasındaki mücadelesi, daha da yüksek olmasını istedi ama en azından bu seviyeye getirildi. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması, Ayasofya'nın cami olması, LGBT konusunda duyarlı olunması, uyanık olunması, pandemi döneminde ne olduğu belli olmayan aşılardan milletimizin yeni nesillerin korunması, bütün bu konularda Yeniden Refah Partimiz Meclis dışında olmasına rağmen çok hayırlı bir mücadeleyi gerçekleştirdik. Kısmen de olsa EYT'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesi, Yeniden Refah Partimizin mücadelesinin çok büyük etkisi oldu. Meclis dışında dahi bu hayırlara vesile olduysak 14 Mayıs'tan sonra Meclis’te çok daha büyük hayırlara vesile olacağız inşallah." şeklinde konuştu.

‘Yeniden Refah Partisi’nin Meclis’te olması iktidarın da faydasına olacak’

Bu seçimlerde Cumhur İttifakı'nın zaferinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erbakan, sık sık ‘Milli Görüş Meclis’e’ tezahüratları ile kesilen konuşmasına şöyle devam etti:  

“Sayın Cumhurbaşkanımızın yeniden seçilmesi, 7'li masanın felaketlerinden korunmak için son derece önemli. Diğer çok önemli bir husus da Yeniden Refah Partimizin mutlaka ama mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisine taşınması. Bütün Urfa'da diyeceğiz ki en azından her evden bir tane oy istiyoruz. Bir tane oy Erdoğan'a, bir tane oy Yeniden Refah Partisi'ne istiyoruz diyeceğiz. Çünkü Yeniden Refah Partimizin Meclis’te olması, iktidarın da, AK Parti'nin de faydasına olacak bir iş. Biz yapıcı muhalefet yapıyoruz, doğruya destek oluyoruz. Hayra motor oluyoruz. Yanlışa, şerre karşı uyarıyoruz, buna engel oluyoruz. Eksiklerin tamamlanması için projeler, fikirler ortaya koyuyoruz, çözümler ortaya koyuyoruz. Bu yapıcı muhalefet anlayışı sadece eleştiren değil, çözümü ortaya koyan siyaset anlayışı Meclis’te olduğu zaman bunun iktidara da hükümete de çok büyük faydası var. Bunu mutlaka Urfalılara anlatmamız lazım."

Barajları aştık geliyoruz!

Coşkulu kalabalığa hitap eden Erbakan sözlerini şöyle noktaladı: 

“Paylaşımda ve yönetimde adaletin, önce ahlak ve maneviyatın, adil düzenin Meclis’te temsilcisi olacağız. Meclis’te, AK Parti ile yapmış olduğumuz ve milletimizin feraha ermesi için ortaya koyduğumuz mutabakat maddelerinin uygulanmasının takipçisi olacağız. Milletimiz 14 Mayıs’ta ülke olarak bir maceraya sürüklenmemize izin vermeyecektir. 8 başlı bir sistemin karmaşasına izin vermeyecek ferasetli milletimiz, Cumhurbaşkanlığında Sayın Erdoğan’ı, milletvekili seçimlerinde de Yeniden Refah Partimizi Meclis’e taşıyacaktır. Bir kez daha nn güçlü bir şekilde barajları aştık geliyoruz ve Milli Görüş Meclis’e diyoruz!

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : yeniden refah partisi fatih erbakan yeniden refah erbakan yrp hatay
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol