MENÜ

BTP Lideri Baş; “Erdoğan Seçimi Kaybeder Ve çekilmezse Kime şikayet Edeceksiniz?”

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2023 23:47 Bu haber 205 defa okundu

Hüseyin Baş’tan muhalefete tepki  “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun!”

Paylaş Paylaş Paylaş
BTP Lideri Baş; “Erdoğan Seçimi Kaybeder Ve çekilmezse Kime şikayet Edeceksiniz?”

BTP Lideri Hüseyin Baş’tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3. kez adaylığına itiraz etmeyen muhalefete tepki…Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü defa adaylığı ve muhalefetin bu konudaki tutuma hakkında değerlendirmeler yaptı.

Baş, sosyal medya hesabından, “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” başlıklı bir video yayınladı.

Değerlendirmesine, “Cumhurbaşkanı 3. kez aday olabilir mi, olamaz mı” sorusunu sorarak başlayan Hüseyin Baş, “Buna ilişkin muhalefetin belli başlı bileşenleri bunun aday olamayacağını söylerken, bazı bileşenler de ‘14 Mayıs bizim için tamamdır, problem yok’ şeklinde açıklamalar yaptı” ifadelerini kullandı.

“Erdoğan seçimi kaybeder ve çekilmezse kime şikayet edeceksin?” 

“Cumhurbaşkanı üçüncü kez aday olamadığı halde ‘Ben adayım ve YSK bunu kabul etsin’ dediğinde YSK bunu kabul etmekle yükümlü müdür?” şeklinde dikkat çekici bir soru soran BTP lideri şöyle devam etti; “Normalde değildir, ama mevcut koşullarda YSK bunu kabul eder mi? Muhtemelen eder! Bu başka bir konu, bizim buna itiraz etmememiz bambaşka bir konu” dedi.

Erdoğan’ın 3. Kez adaylığına, “YSK bizim itirazımı reddeder” diyerek itiraz etmeyeceğini ilan eden Kılıçdaroğlu’na da seslenen Hüseyin Baş şunları söyledi; “Cumhurbaşkanı diyelim ki seçimi kaybetti ama ‘ben seçimi vermiyorum’ dedi. O zaman kime şikayet etmen gerekiyor, YSK'ya! YSK da dedi ki ‘kabul etmiyorum’ bu itirazınızı, o zaman ne yapacaksın? Şunu diyebilir misin; ‘Neyse, YSK Kabul etmeyecek zaten!’ O zaman kaybettiği halde devam etsin!” 

“O zaman başörtüsünü konuşmayacaktın”

“Erdoğan’ın adaylığına itiraz edersek buradan mağduriyet çıkarır” şeklindeki savunmalara da cevap veren BTP lideri, “Erdoğan beş kere mağdur oldu, altı kere olsun! Toplum da onun mağduriyet çabalarının farkında. Sen Erdoğan'a mağduriyet çıkarttırmamak istiyorsan başörtüsünü konuşmasaydın! Sen Erdoğan mağduriyet çıkarmasın derken, 84 milyonu mağdur ediyorsun! Mağduriyeti oynamasın, mağdur olmasın deyip başörtüsü yasasını konuşuyorsan, mağduru oynamasın deyip yurtlarda intihar eden çocuklarımıza sahip çıkmıyorsan… O, Onlara yarar, Onların konusu, Onların işine gelir gibi şeyler söyleyerek bunları sümenaltı ediyorsun” dedi.

“Erdoğan sizi mağdur etmekten çekiniyor mu?”

Erdoğan’ın muhalefeti mağdur etmekten hiç çekinmediğini de belirten Hüseyin Baş İmamoğlu örneği verdi.

BTP Lideri, “Cumhurbaşkanı, üçüncü kez aday olamaz dersek mağdur olur.  Bu nasıl bir mağduriyet! Mesela Erdoğan sizi mağdur etmekten hiç çekiniyor mu? Saraçhanede on binler toplandı, Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak getirildi. Mağduriyet var ortada! Bu mağduriyetlerden neden hep Erdoğan faydalanabiliyor acaba? Niye karşısındakiler faydalanamıyor? Muhalefet can suyu veriyor. Tam pozisyon değişecek, tam olay değişecek muhalefet can suyu veriyor. Böyle bir ortamda bize düşen Cumhuriyete sahip çıkmak, Cumhuriyetin ilkelerine, Cumhuriyetin yasalarına, anayasamıza, hukuka… Bunlara sahip çıkmak bize düşen yükümlülük” dedi.

 

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket : btp hüseyin baş hatay
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol