MENÜ

ŞEFİK ÇİRKİN’DEN DEM PARTİLİLERE SERT UYARI…

Yayınlanma Tarihi : 24.04.2024 19:45 Bu haber 142 defa okundu

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında Dem Parti mensupları tarafından düzenlenen resmi Belediye Meclisi toplantılarında İstiklal Marşına yasak koymaya kalkışmasını, Belediye Meclis toplantılarını Atatürk’e ve Cumhurbaşkanına hakaret malzemesi yapmasına ve konunun Türk Bayrağına saldırı noktasına getirilmesini sert bir şekilde eleştirdi.

Paylaş Paylaş Paylaş
ŞEFİK ÇİRKİN’DEN DEM PARTİLİLERE SERT UYARI…

İYİ Parti Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin yaptığı açıklamada; “DEM Parti seçimlerden sonra Türkiye’nin partisi olmak yerine yine hainlerin siyasi taşeronu olmayı seçmiştir. Seçim kazandıkları bazı il ve ilçeleri “kurtarılmış bölge” gibi göstermeye çalışan DEM Parti, toplumun sinir uçlarıyla oynarcasına önce İstiklal Marşımıza yasak koymaya kalkışmış, Belediye Meclis toplantılarını Atatürk’e ve Cumhurbaşkanına hakaret malzemesi yapmıştır. Bunlar da yetmemiş gibi şimdi şanlı Türk Bayrağımıza saldırılar başlamıştır. 

Seçim sonrası yaşananlar gösteriyor ki DEM’ in niyeti toplumu germek ve Kürt kardeşlerimizle devleti karşı karşıya getirmektir. İlk tahrik Van seçimlerinde başlamış ve YSK teslim olmuştur. 

Hükümet ise bugüne kadar olaya sorumlu yaklaşmıştır. Bu yaklaşımı, şimdilik kaydıyla anlayışla karşılıyoruz. 

Üzerine basa basa söylüyorum; 

Kürtler bizim kardeşimizdir bu vatanın sadık evlatlarıdır; o bakımdan biz de tahrik olmayacağız. 

Ancak şu da bilinmelidir ki; bayrağımıza kim saygısızlık yapıyorsa gözünü oyarız… Bu saygısızlığa asla ve asla tahammülümüz yoktur. Hükümete çağrımız bunları not etmeli ve bu soysuzlara prim vermemelidir.

Hükümet kayyum baskısına aldırmamalı ve gerekirse kayyum atamaktan korkmamalıdır. Elini korkak alıştırmamalıdır, nasıl başlarsa öyle gider. Zira bu hainlerden ne Kürtlere, ne de vatana hayır vardır. 

İYİ Parti bu konuda her zaman devletinin yanındadır.” İfadelerini kullandı.

Paylaş Paylaş Paylaş
Etiket :
YORUMLARI GÖR
ÜYE YORUMLARI
Yorum yapabilmek için

Giriş Yap ya da Kayıt Ol